Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Valkovenäläinen pikajuoksija Krystsina Tsimanouskaya ongelmissa – pakeni joukkueenjohdon mielivaltaa, nyt turvassa Japanin viranomaisten hallussa

Krystsina Tsimanouskaya pikajuoksu Valko-Venäjä
AOP

Valko-Venäjän olympiajoukkueeseen Tokion olympialaisissa kuulunut pikajuoksija Krystsina Tsimanouskaya yritettiin pakottaa pois kisoista vasten tahtoaan. Nainen onnistui saamaan apua ja hakee nyt turvapaikkaa.

Koko soppa sai alkunsa, kun Krystsina Tsimanouskaya kritisoi Instagramissaan Valko-Venäjän olympiajoukkueen johtoa kovin sanoin. Kritiikki juontaa juurensa maan yleisurheilun dopingsotkuihin. Valko-Venäjän juoksijat Krystsina Muliarchik ja Anna Mihajlava eivät päässeet Tokion kisakoneeseen, koska heillä ei ollut tehtynä vaadittua määrää dopingtestejä.

Muliarchikin ja Mihajlavan piti juosta Tokiossa Valko-Venäjän 4 x 400 metrin viestijoukkueessa. Kun kaksikkoa ei päästetty kisoihin, sprintteri Tsimanouskaja nimettiin viestinelikkoon – sanojensa mukaan ilman, että kukaan kertoi hänelle itselleen asiasta.

– Miksi minun pitää maksaa teidän sotkuistanne? Jos sotkette tyttöjen tilanteen, heidän dopingtestinsä. Ihan sama mitä! Miksi minun pitää ratkoa näitä ongelmia? Miksi helvetissä saan tietää tästä toisen käden käden kautta?, sprintteri raivosi tilillään julkaisemallaan videolla, jonka poisti myöhemmin.

Tsimanouskaya kertoo, että valmennustiimin jäseniä oli tullut hänen hotellihuoneeseensa sunnuntaina ja käskenyt hänen pakata. Hän sanoi, että Valko-Venäjän olympiajoukkueen edustajat veivät hänet Hanedan lentokentälle Tokiossa. Tsimanouskaya kuitenkin kieltäytyi nousemasta lennolle.

Valko-Venäjän olympiakomitea totesi lausunnossaan, että valmentajat olivat päättäneet vetää Tsimanouskayan kisoista lääkärien neuvojen perusteella johtuen hänen emotionaalisesta, psyykkisestä tilastaan.

Tsimanouskaya pyysi Valko-Venäjän urheilullisen solidaarisuuden säätiön BSSF:n Telegramissa julkaisemassa videossa Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n puuttuvan hänen tapaukseensa. Nainen on myös hakenut turvapaikkaa Japanista ja hänen kohtelustaan järkyttyneet Tšekki ja Puola ovat myös tarjonneet urheilijalle viisumia ja apuaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020