Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Kiinalaispyöräilijät Bao ja Zhong aiheuttivat kohun pinsseillään Tokion palkintojenjaossa

Shan Ju Bao Tianshi Zhong pyöräily Kiina
AOP

Kiinalle ratapyöräilyn joukkuesprintissä Tokiossa olympiakultaa tuoneet Shan Ju Bao ja Tianshi Zhong aiheuttivat kohun pitämällä poliittisia kannanottoja esillä palkintojenjaossa.

Shan Ju Baon ja Tianshi Zhongin takeissa oli kiinni Kiinan entistä valtionjohtajaa ja Kommunistisen puolueen perustajaa Zedong Maota esittävät pinssit. Kansainvälinen olympiakomitea IOC tutkii tapausta, koska kiinalaiset saattoivat rikkoa sääntöjä pinsseillään. IOC:n säännöt eivät nimittäin salli poliittisia kannanottoja palkintojenjaossa.

Aiemmin yhdysvaltalainen kuulantyöntäjä Raven Saunders aiheutti jo kohun muodostamalla käsillään X-merkin sunnuntain palkintojenjakotilaisuudessa tukeakseen sorrettuja ihmisiä. Tämä johti siihen, että IOC on pyytänyt USA:n joukkueelta selitystä.

Nyt IOC on pyytänyt Kiinan olympiajoukkuetta selittämään, miksi näin tapahtui.

Mao on maailmanpoliittisesti kiistelty hahmo, koska vaikka mies saikin aikaan paljon uudistuksia ja kehitystä Kiinassa, hän oli tunnettu myös hurjasta maineestaan. Arviot Maon perinnöstä ovat vahvasti jakautuneet, ja hänen jälkimaineensa on vaihdellut uskonnollisesta palvonnasta täydelliseen tuomioon.

Virallisesti Kiina kunnioittaa Maoa valtakunnan yhdistäjänä ja perustajana, mutta tunnustaa hänen myöhemmät epäonnistumisensa. Länsimaissa Maoon suhtaudutaan usein hirmuvaltiaana, joka vainosi sumeilematta vastustajiaan ja edisti poliittisia päämääriään valtavista ihmishenkien menetyksistä piittaamatta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut