Seuraa meitä:

Tokio 2020

Damian Warner johtaa kymmenottelua avauspäivän jälkeen

Damian Warner on leijumassa kohti olympiakultaa.
AOP

Kanadan Damian Warner on hyvissä asemissa olympialaisten kymmenottelun ensimmäisen päivän jälkeen. Warner on kerännyt viiden lajin jälkeen 4722 pistettä.

Warner voitti avauspäivänä 100 metrin juoksun ja pituushypyn. Satanen kulki 10.12 ja pituutta kanadalainen hyppäsi 824.

Kisassa toisena avauspäivän jälkeen Australian Ashley Moloney, joka on saanut viidestä lajista 4641 pistettä. Moloney voitti päivän lajeista korkeuden ja 400 metrin juoksun. Kuulassa Moloney oli vaikeuksissa jäätyään 15. 14,49 kantaneella työnnöllä.

Maailmanennätyksen haltija Ranskan Kevin Mayer on avauspäivän jälkeen kisassa viidentenä. Ranskalaisella on koossa 4340 pistettä. Mikään laji ei varsinaisesti Mayerilta onnistunut, mutta Mayer otti tärkeän kuuden sentin voiton Warnerista korkeudessa, mutta esimerkiksi kuulassa Mayer jäi noin pari metriä ennätyksestään työntämällä vain tuloksen 15,07.

Jälkimmäisenä kisapäivänä on vuorossa vielä 110 metrin aidat, seiväshyppy, keihäänheitto, kiekonheitto ja kymmenottelun päättävä 1500 metrin juoksu.

Tällä hetkellä kisaa johtavan Warnerin ennätys on tältä kesää Itävallan Götzisissä oteltu 8995 pistettä, joka on samalla Kanadan ennätys. Suuri arvokisavoitto kanadalaiselta vielä puuttuu. Edellisissä olympialaisissa Rio de Janeirossa Warner oli kolmas.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Tokio 2020