Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Wilma Murto sijoittui upeasti viidenneksi naisten seiväshypyssä – Finaalissa myös skandaalin käryä

Wilma Murto seiväshyppy Tokio
AOP

Wilma Murto sijoittui haasteelliseksi osoittautuneeksi naisten seiväsfinaalissa viidenneksi. Järjestäjien säätäminen aloituskorkeuden kanssa jätti kuitenkin monelle ikävän maun suuhun.

Wilma Murto ylitti ensimmäisellä hypyllään korkeuden 450, mutta epäonnistui kaikissa seuraavissa hypyissään. Urheiluliiton tiedotteen mukaan 15 hyppääjän finaalin aloituskorkeus oli 450. Siitä rima nousi 470:een. Suomi protestoi tätä ja tarjosi ensimmäisten korkeuksien vaihtoehdoksi 440-460-470, mutta Suomen vastaesitys hylättiin.

– Kun joukkueenjohtaja Tuomo Salonen kävi tästä puhumassa, tyly vastaus oli, että tarvitsette parempia urheilijoita, Murto hämmästeli.

Suomen kannalla olivat myös muiden muassa Ruotsi, Ukraina ja Slovenia, mutta kilpailun järjestäjien kanta ei muuttunut.

– Oli erikoista, että nyt mentiin samoilla korotuksilla kuin Dohan MM-kilpailuissa toissavuonna. Siellä se toimi, kun oli ilmastoitu stadion ja tasainen myötätuuli. Nyt oli kuuma ja vaihtelevat tuulet, Murto totesi.

Murto ei jäänyt tilannetta surkuttelemaan, vaan käänsi sen edukseen. Kun kisa alkoi 450:stä vastatuuleen, Murto oli siihen valmis. Hän oli yksi vain viidestä kilpailijasta, jotka ylittivät korkeuden ensimmäisellä yrityksellään.

– Se oli tärkeä hyppy. Olen tosi iloinen, että pää ja pakka pysyivät kasassa ja pystyin tekemään hyvän suorituksen, Murto sanoi ja muisteli ettei ole ikinä aloittanut noin korkealta.

Aloituskorkeuden jälkeen Murto yritti kolmesti 470:sta. Yrityksistä ensimmäinen ja kolmas olivat hyviä, mutteivät tuoneet ylitystä.

– Tulin olympiakisoihin rankingin kautta sijoituksella 23. ja vuositilaston toiseksi huonoimpana, joten viides sija tuntuu ihan superhyvältä, Murto totesi.

– Kisa olisi voinut olla aika erilainen eri korotuksilla. Mutta sillä mennään, mikä on.

Seiväshyppykisan voitti USA:n Katie Nageotte tuloksella 490. Hopeaa otti Venäjän Anželika Sidorova tuloksella 485 ja pronssin vei Iso-Britannian Holly Bradshaw samalla tuloksella.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020