Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Sifan Hassanille kisojen toinen kultamitali – tripla jäi haaveeksi

Sifan Hassan irtosi voittoon kympillä.
AOP

Hollannin Sifan Hassan voitti Tokion olympialaisissa toisen kultamitalinsa, kun Hassan kirmasi naisten 10000 metrin juoksussa voittoon tiukassa kisassa ennen Bahrainin Kalkidan Gezahegnea. 28-vuotiaan Hassanin voittoaika oli 29.55,32, joka jäi lähes minuutin naisen ennätyksestä. Gezahegnen aika oli 29.56,18, joten Bahrainin nainen jäi vain niukasti Hassanin taakse.

Hassanilla oli kisoihin tullessa tavoitteena juosta kaikilla kolmella matkalla kultaa mihin hän osallistuu. Kympillä ja vitosella Hassanin tavoite täyttyi, mutta 1500 metrin juoksussa oli tyytyminen kolmanteen sijaan. Dohassa 2019 Hassan voitti MM-kultaa 1500 metrin ja 10000 metrin juoksuissa.

Kisassa kolmas oli Hassanilta maailmanennätyksen vienyt Ethiophian Letensenbet Gidey. Gideyn aika oli 30.01,72 ja Hengelossa kesäkuun alussa juoksema maailmanennätys 29.01,03. Etiophialainen jäi siis ennätyksestään reilun minuutin kosteassa Tokion ilmastossa.

Kolmanneksi tullut Gidey veti ryhmää aina 3000 metristä alkaen ja maltillisen alkuvauhdin jälkeen kiristi tahtia loppua kohden. Kisan viimeinen tonni juostiin reilusti alle kolmen minuutin, kun ensimmäiset 3000 metriä kisassa juostiin yli kolmen minuutin kilometrivauhdilla.

Kisassa nähtiin yhteensä neljä ennätystä. Kenian Hellen Obiri ja hänen maannaisensa Irine Cheptai juoksivat ennätyksikseen 30.24,27 ja 30.44,00. Obiri oli kisassa neljäs ja Cheptai kuudes. Francine Niyonsaba juoksi Burundin uudeksi maanennätykseksi 30.41,93 ja oli kisassa viides. Japanin Ririka Hironaka piti vauhtia ensimmäiset kaksi kilometriä, mutta taipui tämän jälkeen Gideylle. Hironaka oli kuitenkin kisassa neljäs, joka onnistui ennätyksen juoksemaan. Japanilaisen ennätys kirjataan nyt lukemiin 31.00,71 ja tämä aika riitti seitsemänteen sijaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020