Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Eliud Kipchoge jälleen kuningas olympiamaratonilla

Eliud Kipchoge juoksi maratonin voittoon Tokion olympialaisissa
AOP

Kenian Eliud Kipchoge on voittanut Tokion olympialaisten maratonin. 36-vuotias Kipchoge juoksi näytöstyyliin voittoon ja onnistui uusimaan Rion mestaruutensa. Maailmanennätysmies johti maratonia koko kisan ajan ja ylitti maaliviivan aikaan 2:08:38

Kipchoge on ensimmäinen kaksinkertainen maratonmestari sitten Itä-Saksan Waldemar Cierpinskin vuosina 1976 ja 1980. Samaan temppuun on pystynyt myös Etiopian Abebe Bikila vuosina 1960 ja 1964.

– Tämä merkitsee minulla paljon, erityisesti näinä aikoina Kipchoge kommentoi voittonsa jälkeen ja viittasi vallitsevaan pandemiatilanteeseen.

Kipchoge oli ylivoimainen, sillä eroa toisena tulleeseen juoksijaan oli jopa 80 sekuntia. Muista mitaleista käytiin kova taistelu, sillä seuraavat kolme juoksijaa tulivat maaliin lähes yhtä aikaa neljän sekunnin sisällä. Hopeaa otti Alankomaiden Abdi Nageeye ja pronssia Belgian Bashir Abdi. Kenian Lawrene Cherono jäi mitalista vain kaksi sekuntia.

Kipchoge on viime vuosina ollut kivenkova maratonilla ja käytännössä voittamaton sitten vuoden 2013. Samalla kenialainen on näyttänyt myös haavoittuvaisuutensa. Vuoden 2020 Lontoon maratonilla Kipchoge sijoittui kahdeksanneksi, mikä on myös juoksijan huonoin sijoitus maratonilla.

Kipchoge on maailmanennätysmies ajalla 2.01.38. Hänet tunnetaan kenties paremmin ensimmäisenä kahden tunnin alittaneena juoksijana maratonilla. Vaikka aika ei ole tilastokelpoinen, on se silti hurja.

Yhtä hurjilla ajoilla olympialaisissa ei herkuteltu, sillä äärimmäiset helteet ovat tehneet olympiamaratonin olosuhteista todella haastavat. Maratonkisa siirrettiin Tokiosta Sapporoon todella kuuman sään vuoksi, mutta helteet ovat vaivanneet myös Sapporoa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020