Seuraa meitä:

Tokio 2020

Mira Potkonen summasi upeaa uraansa Ylen haastattelussa – “viimeiset iskut on lyöty”

Mira Potkonen
AOP

Mira Potkonen otteli Tokiossa naisten kevyen 57-60-kiloisten sarjassa viimeisissä olympialaisissaan. Semifinaalissa Brasilian Beatriz Ferreira otti selvän 5-0 voiton, mutta Potkonen otti kisoista upella suoritukselle kotiintuomiseksi toisen peräkkäisen olympiapronssin.

Semifinaalitappio oli Potkoselle kova paikka, sillä tämä lähti Tokiosta ehdottomasti kultamitalia tavoittelemaan. Sunnuntain palkintojenjakotilaisuudessa semifinaalin valtava pettymys oli kuitenkin jo vaihtunut hymyksi.

”Tunteet on laantunut ja olen hyväksynyt tilanteen. Kaikki upeat viestit ja tsempit mitä olen saanut, ovat lämmittäneet mieltä.”

Suomalainen kommentoi mitaliaan iloisena Ylen haastattelussa: ”Mä oon onnellinen että sain tämän. Tällä kertaa se kirkkain ei tullut, mutta mun täytyy olla tyytyväinen tähän.”

40-vuotias Potkonen on naisten nyrkkeilyn olympiahistorian vanhin mitalisti. Potkonen on myös ensimmäinen suomalaisnainen, joka on onnistunut voittamaan mitalin kaksissa peräkkäisissä olympialaisissa. ”Onhan se hienoa, että on voinut jättää jotain historiankirjoihin.”

”Matka on ollut kivinen ja vaikka mitä muuta. Se, että sain itseni taisteltua tänne ja tää riitti tällä kertaa”, Potkonen summasi Tokion matkaansa.

”Nyt se on ohi – urheilu-ura on ohi ja viimeiset iskut on lyöty. Mulla on kaulassa olympiamitali, niin kyllä täytyy olla nyt tyytyväinen.”

Potkonen summasi myös upeaa ja pitkää uraansa: ”Hirveän kova työ on tehty, Sitoutuneisuus, päämäärätietoisuus ja tahdon voima, ne kaikki pienet asiat, mitä tämä on vaatinut – se ei tule helpolla ja tämäkään matka ei ole ollut helppo.

Potkosen mukaan tämän uraan on mahtunut monia taisteluita, niin vastustajien, kuin myös oman itsensä ja omien ajatustensa kanssa. Päälimmäisenä mielessä Potkosella oli kuitenkin kiitollisuus siitä, että on voinut elämästään urheilijana nauttia. ”Nyt voi olla tyytyväinen ja hengähtää.”

Tulevaisuudestaan Potkonen ei osannut vielä kertoa. Pitkän uran päätteeksi nainen aikoo ensimmäiseksi antaa mielensä ja kroppansa palautua valtavasta urakasta. Hetken hengähdystauko on Potkosen mukaan tervetullut.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Tokio 2020