Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Suomessa kelattiin parayleisurheilun SM-kisoissa uusi maailmanennätys!

Toni Piispanen
AOP

Toni Piispanen kelasi Jyväskylässä parayleisurheilun SM-kisoissa uuden 200 metrin maailmanennätyksen. Piispanen kelasi Harjun urheilukentällä ajan 36,36. Vanha Suomen ennätys oli jo ennestään myös Piispasen hallussa ja sitä mies paransi lähes sekunilla. Jyväskylässä kelattu Suomen ennätys on jo kolmas Piispaselta tänä vuonna.

Espoon Tapioita edustava Piispanen paransi vanhaa maailmanennätystä 0,26 sekuntia. Vanhaa ennätystä piti hallussaan belgialainen Peter Genynin vuodesta 2017 saakka.

Piispanen kommentoi uutta maailmanennätystä sekä Suomen mestaruutta iloisena Suomen Urheiluliiton sivuilla: ”Nyt on nykykunto sitä, mitä kaksi vuotta on haettu. Kelasin pari tuntia ennen finaalia vielä alkuerän, joka toimi hyvänä avauksena. Alkuerä ei painanut.”

”Vuodesta 2019 on systemaattisesti haettu progressiivista kehitystä ja kunnonajoitus Tokion paralympiakisoihin näyttää etenevän suunnitelmien mukaan. Aiemmin kunto pääsi laskemaan loppukesästä”, Piispanen kertoi haastattelussa.

Piispanen on uudesta ME:stä ehdottomasti iloinen, mutta suuntaa katseensa ja keskittymisensä jo pian alkaviin Tokion paralympialaisiin.

”Maailmanennätys oli hieno juttu, mutta tähtäin on nyt ilman muuta Tokiossa. Paralympiakisat ovat tavoitteena ja nöyrin mielin sinne lähdetään. Kilpailu on aina kilpailu eikä siellä ennätyksiä lasketa.”

Vaikka Jyväskylässä voittoa lähdettiin hakemaan, toimi kisa myös Tokioon valmistavana katsauksena. ”Olkapääviivoja ei ole ollut ja terveystilanne on vakaa. Tänään kokeilin lähtökiihdytyksessä hieman kovempia tehoja ja mittailtiin, kuinka lujaa voi kaarteessa lähteä turvallisesti matkaan.”

Tokiossa vastaan tulevia vastustajiaan Piispanen arvioi realistisena: ”Siellä on kovia vastustajia. Entinen ME-mies Genyn on ehkä kovin, mutta Meksikon Edgar Navarro on erityisen vaarallinen 200 metrillä ja samoin Algerian Mohamed Berrahal.”

Erityisesti 100 metrin kelauksen spesialistina tunnettu Piispanen lähtee tavoittelemaan menestystä Tokion paralympialaisissa. Kisat alkavat 24. elokuuta ja päättyvät 5. syyskuuta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu