Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Tokion viimeinen kulta jaettu: Serbia jälleen vesipallon olympiaykkönen

Serbia juhli vesipallon olympiakultaa
AOP

Tokion olympialaisten viimeinen kultamitali on jaettu, kun Serbia ja Kreikka kohtasivat Tatsumin vesipallokeskuksessa finaalissa. Serbia osoitti vahvuutensa uusimalla Rion olympiakultansa. Finaalissa Kreikka kukistui maalein 13-10 (6-3, 2-4, 2-2, 3-1). Näin Serbia on vain yhden turnausvoiton päässä Unkarin historiallisesta kolmen olympiamestaruuden sarjasta.

Kreikka aloitti finaalin tekemällä maalin ja etenemällä johtoon alle minuutin pelin jälkeen. Se oli kuitenkin ainoa kerta koko pelin aikana, kun Kreikka johti hallitsevaa olympiamestaria. Serbia otti nopeasti pelin haltuun menemällä ensimmäisen neljänneksen aikana 6-3-johtoon.

Toisen neljänneksen aikana Kreikka osoitti iskukykynsä, mutta Serbia meni silti puoliajalle yhden maalin johtoasemassa. Serbia sinetöi voiton viimeisellä neljänneksellä iskemällä kolme maalia Kreikan yhtä vastaan.

Serbian parhaat maalintekijät olivat Andrija Prlainović, Nikola Jakšić ja Dušan Mandić kolmella maalilla. Joukkueen kapteeni Filip Filipović iski kaksi maalia Kreikan verkkoon.

Hallitsevan mestarin tie olympiakultaan ei ollut helppo. Kivikovassa alkulohkossa joukkue kärsi tappion sekä Espanjalle että Kroatialle. Serbia sai kuitenkin pelinsä toimimaan tärkeimmillä hetkillä. Neljännesvälierässä Serbia voitti puhtaalla pelillä Italian 10-6. Välierissä Espanja sai kokea Serbian vahvuden, kun slaavivaltio voitti tiukasti 10-9.

Olympiakulta kruunaa Serbian kultaisen sukupolven uran maajoukkueessa ja sen ulkopuolella. Jopa seitsemän kultajoukkueen pelaajaa jättää maajoukkueen olympialaisten jälkeen. Lajin maailmantähdet Prlainović, Filipović sekä Duško Pijetlović kuuluvat B92-uutissivuston mukaan uransa lopettaviin pelaajiin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020