Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Yhdysvallat dominoi naisten kori- ja lentopalloa

Yhdysvallat taas naisten koripallon ykkönen
AOP

Yhdysvallat osoitti jälleen olevansa ykkönen naisten joukkuelajeissa voittamalla kultaa sekä koripallossa että lentopallossa. Koripallossa maa on kiistaton ykkönen, sillä turnausvoitto on jo seitsemäs peräkkäinen. Tappio on tullut viimeksi Barcelonan olympialaisissa vuonna 1992. Olympiakulta on maan kymmenes.

Finaalissa vastaan asettui Japani, joka järjesti pienoisen yllätyksen selviytymällä ensimmäistä kertaa mitalipeleihin. Jo hopeinen mitali on todellinen saavutus Japanille, eikä kotijoukkue yrityksestä huolimatta pystynyt panemaan kampoihin Yhdysvalloille.

Peli päättyi selkeästi 90-75. Yhdysvallat dominoi peliä alkuvihellyksestä lähtien ja karkasi yhdeksän pisteen karkumatkalle jo ensimmäisen neljänneksen jälkeen. Japani ei missään vaiheessa saanut eroa kurottua.

Yhdysvaltain kantava voima ja suurin tähti oli Brittney Griner, joka pussitti huimat 30 pistettä. Sentteri teki samalla uuden piste-ennätyksen olemalla eniten pisteitä heittänyt pelaaja finaalissa. Lisa Leslien edellinen 29 pisteen ennätys on ollut voimassa vuoden 1996 Atlantan finaalista lähtien. Grinerin lisäksi ensikertalainen A’ja Wilson heitti 19 pistettä.

Yhdysvallat myös lentopallon ykkönen

Vaikka Yhdysvallat on vuosien saatossa napannut usean lentopallomitalin, teki joukkue historiaa yltämällä ensimmäistä kertaa olympiamestaruuteen. Yhdysvallat nappasi kultaa pelaamalla erinomaisesti mitalipeleissä.

Finaalissa vastaan asettui lentopallon mahtimaa Brasilia, jonka Yhdysvallat voitti suoraan 3-0 (25-21, 25-20, 25-14). Joukkueen johtotähti oli kapteeni Jordan Larson, joka oli mukana voittamassa joukkueelle hopeaa Lontoossa 2012 ja pronssia Riossa 2016.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo