Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Korisliigan Kobrat mylläsi ulkomaalaisvahvistuksiaan uusiksi

BJ Raymond Kobrat
AOP

Korisliiga-kauteen valmistautuva lapualainen Kobrat ilmoitti hankkineensa kolme yhdysvaltalaispelaajaa ja purkaneensa yhden pelaajan tätä kautta koskeneen sopimuksen.

Benjamin “BJ” Raymond (198 cm/93 kg) on kotimaisille koripallofaneille hyvin tuttu mies. Hän oli voittamassa Suomen mestaruutta Tampereen Pyrinnölle kaudella 13-14 ja myös toisen kerran Pyrinnön riveissä koronakurimuksen katkaisseella kaudella 2019-20.

Edellisen kauden BJ pelasi Belgian EuroMillions Basketball Leaguessa ja kirjautti kauden päätteeksi tilastoikseen 22 minuutin peliajalla 11,5 pistettä, 3,6 levypalloa ja 1,4 syöttöä kakkosten heittoprosentin oltua 52,7% ja kolmosten 38,9%.

Toissakaudella Suomessa ollessaan BJ oli pistekeskiarvollaan 20,2 koko liigan pistetilaston neljäs, jonka lisäksi näppeihin tarttui 6,1 levypalloa ja lisäksi 2,6 koriinjohtanutta syöttöä. Pyrinnön mestaruusvuoden jälkeen BJ pelasi neljä peräkkäistä kautta Italian Serie A2 -sarjassa. Yliopisto-oppinsa Raymond sai aikoinaan Xavierin yliopistossa.

Kobrien päävalmentaja Ville Turja on innoissaan Raymondin saapumisesta Kobriin.

– BJ tuo joukkueeseemme erittäin tärkeää kokemusta ja olemuksellaan rauhallista isällistä ohjausta pelikavereilleen. Lisäksi pelillisesti BJ on melko vaikeasti puolustettava, koska hän on 40 % kolmosen heittäjä ja lisäksi erittäin väkevä viimeistelijä postista. Hän on lisäksi hyvin motivoitunut pelaamaan vielä useamman vuoden kovalla tasolla.

– Asiat eivät viime kaudella menneet hänen edustamassaan joukkueessa Belgiassa aivan täydellisesti, joten todella mielenkiinnolla odotan yhteistyötä hänen kanssaan. Tämä sopimus on kyllä kertakaikkisen hieno asia joukkueellemme.

Andre Wesson ja Christian Lutete Kobrien kaksi muuta jenkkiä

Andre Wesson (198 cm/100 kg) siirtyy Kobriin kovasta Ohio Staten yliopistojoukkueesta, joka pelaa Big Ten -konferenssissa. Andre oli kaksi viimeistä kauttaan joukkueensa aloitusviisikossa peräti 30 minuutin ottelukohtaisella peliajalla. Ottelua kohden syntyi viimeisellä kaudella tilastot 9,2 pistettä ja 3,9 levypalloa, kolmosensa Andre upotti seniorikaudellaan peräti 42,2 % tarkkuudella.

Hyvänä puolustajana tunnetun Wessonin tulo Kobriin miellyttää päävalmentaja Turjaa.

– Wesson tuo monipuolisuutta isomman laiturin paikalle. Hän on erittäin hyvä heittäjä, mutta omaa myös hyvät liikkeet postista. Etsin isomman laiturin paikalle varsinkin monipuolista puolustajaa ja kovassa Ohio Staten yliopistossa hän on ollutkin valmennuksen luottomies puolustuspäässä, mikä on tietenkin aina hienoa kuulla.

Vaikutukseen itseeni teki varsinkin Andren todella aktiivinen käsien käyttö puolustuksessa hänen peittäessä syöttölinjoja.

Christian Lutete (196 cm/88 kg) aloittaa Kobrissa toisen ammattilaiskautensa yliopiston jälkeen. Kauden 2020-21 Christianilla, kuten monella muullakin, hieman pilasi koronaan liittyvät asiat. Christian aloitti viime kauden Romaniassa kovassa Europe Cuppiakin pelaavassa Sibiun joukkueessa, jossa hän tilastoi kahdeksassa pelaamassaan ottelussa 8,6 pistettä ottelua kohden.

Kauden aikana Christian siirtyi vielä Kosovoon Bashkimin joukkueeseen, jossa hän pelasi 11 ottelua 16,8 pisteen ja 4,5 levypallon keskiarvoilla. Yliopistouransa kaksi viimeistä vuotta Christian pelasi University of Massachusetts Lowellin riveissä.

Seniorikaudellaan Lutete oli joukkueensa ykköspyssy tilastoiden keskiarvoikseen peräti 19,3 pistettä ja 7,0 levypalloa ottelua kohden. Yhden ottelun piste-ennätys yliopistosta hänellä on huimat 51 pistettä.

– Christian tuo joukkueeseemme lisää monipuolista korintekouhkaa takakentälle. Lisäksi hän on ulottuva ja isokokoinen takapelaaja, joka pystyy puolustuksessa useammanlaisiin taktisiin malleihin. Levypallopelaajana Christian on myös pienemmän laiturin paikalta todella hyvä. Viime kausi oli hänellä epäonninen ja uskon hänen yllättävän aika monen otteillaan, Turja kommentoi.

Kobrilla oli ensi kauden kattava sopimus Paul Carterin kanssa, mutta Carter käytti sopimuksessa olleen ulososto-option ja siirtyi Ranskaan Saint Thomas Basket Le Havren joukkueeseen.

– Tietysti olisimme mielellämme pitäneet Paulin täällä Kobrissa, mutta kyllä rahastonhoitaja ilmoitti, että nämä ovat parhaita sopimuksia ja näitä voisi tehdä lisääkin. Tilannehan oli niin, että välittömästi, kun sopimuksesta oli tiedotettu, agentti otti yhteyttä ja ilmoitti, että ranskalaiset haluavat ostaa Paulin sinne, Kobrien puheenjohtaja Markku Turja kertoi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo