Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

MTV: Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki on pettynyt Suomen olympiamenestykseen

Mika Lehtimäki
AOP

Suomen menestys Tokion olympialaisissa jäi kahteen pronssimitaliin. Sillä sijoituttiin mitalitaulukon sijalle 85. Tulos ei miellytä Suomen olympiaurheilujohtoa.

Esimerkiksi muista Pohjoismaista Suomi jäi todella kauas. Tanska keräsi kisoista 11 mitalia (3 kultaa, 4 hopeaa, 4 pronssia), Ruotsi haali yhdeksän mitalia (3-6-0) ja Norja saalisti 8 mitalia (4-2-2). Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki myönsi MTV:n haastattelussa, että Suomi on mitalitaulukossa liian alhaalla.

– Kyllä pitäisi olla korkeammalla. Koko ajan pyrimme eteenpäin ja teemme hartiavoimin töitä, että näin tapahtuu. Olemme vielä jäljessä ja kyllä meillä töitä siinä on. Olemme ottaneet ison askeleen oikeaan suuntaan, mikä antaa vahvistusta niille toimenpiteille, joita olemme tehneet. Vielä on matkaa aika paljon, Lehtimäki kertoi.

Olympiakomitea on tehnyt jatkuvasti töitä, että Suomi voisi lähteä tuleviin kisoihin huomattavasti paremmista lähtökohdista, laajemmalla pohjalla ja lähempänä maailman kärkeä.

– Olemme tehneet rakenteellisia muutoksia Suomi-urheilussa. Meillä on kaksi pääteemaa, joista toinen on priorisointi. Kun resursseja on rajallisesti, kohdistetaan ne potentiaalisiin tulevaisuuden toivoihin ja tähtiurheilijoihin, niihin lajeihin, joissa meillä on mahdollisuuksia menestyä.

– Toinen on keskittämisen periaate, jossa nuori urheilija saataisiin mahdollisimman aikaisin ammattivalmennuksen pariin. Tätä me tulemme jatkamaan ja jauhamaan, Lehtimäki kertoo taustatöistä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020