Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Kansainvälinen krikettiliitto kampanjoi kriketin nostamista takaisin olympialaisiin vuodeksi 2028

kriketti
AOP

Kansainvälinen krikettiliitto ICC on aloittanut kampanjan kriketin saattamiseksi uudestaan olympialajiksi. Tähtäimenä ovat Los Anglesin kesäolympialaiset vuonna 2028. Edellisen kerran kriketti oli olympialaji vuonna 1900.

Kansainvälinen krikettiliitto ICC on koonnut työryhmän johtamaan kampanjaa. ICC on vahvistanut aikomuksensa edistää kriketin sisällyttämistä olympialaisiin jatkossa ja aloittaa valmistelut tarjouksen lajin urheilun puolesta. Ensisijaisena tavoitteena on sen lisääminen Los Angelesin 2028 olympialaisten lajivalikoimaan.

Lajia esitellään ensi vuonna Birmingham 2022 Commonwealth Games -tapahtumassa, joka muodostaa hyvän näytteen siitä, mitä urheilu voi tuoda olympialaisiin, ja se on myös merkittävä tilaisuus sellaisenaan. ICC:n puheenjohtaja Greg Barclay sanoi, että kriketin lisääminen olympialaisiin hyödyttäisi sekä lajia että itse kisoja.

– Lajimme on yhdistynyt tämän tarjouksen taakse, ja näemme olympialaiset osana kriketin pitkän aikavälin tulevaisuutta. Meillä on yli miljardi fania maailmanlaajuisesti ja lähes 90 prosenttia heistä haluaa nähdä krikettiä olympialaisissa.

Barclayn mukaan juuri nimenomaan kriketin laaja fanikunta olisi olympialiikkeelle hyödyllinen.

– Kriketillä on selkeästi vahva ja intohimoinen fanikunta, etenkin Etelä-Aasiassa, josta 92 % faneistamme on kotoisin, mutta Yhdysvalloissa on myös 30 miljoonaa krikettifania. Fanien mahdollisuus nähdä sankareitaan kilpailemassa olympiamitalista on houkutteleva.

Kilpailu olympialajipaikoista käy kuitenkin kuumana.

– Uskomme, että kriketti olisi loistava lisä olympialaisiin, mutta tiedämme, että osallistumistamme ei ole helppo varmistaa, koska siellä on niin monia muita urheilulajeja, jotka haluavat tehdä saman. Mutta meistä tuntuu, että nyt on aika laittaa paras jalkamme eteenpäin ja näyttää, miten loistava kumppanuussuhde kriketillä ja olympialaisilla voisi olla.

ICC:n olympiatyöryhmän puheenjohtajana toimii Englannin ja Walesin krikettihallituksen puheenjohtaja Ian Watmore. Hänen kanssaan toimivat ICC:n riippumaton johtaja Indra Nooyi, Zimbabwen kriketin puheenjohtaja Tavengwa Mukuhlani, ICC:n apulaisjäsenjohtaja ja Aasian krikettineuvoston varapuheenjohtaja Mahinda Vallipuram ja USA:n krikettiliiton puheenjohtaja Parag Marathe.

Marathe uskoo, että kriketin on aika toteuttaa kauan odotettu paluu olympialaisiin.

– USA:n krikettiliitto on innoissaan voidessaan tukea kriketin kampanjaa olympialaisiin osallistumisesta. Sen ajoitus on täydellisesti sopusoinnussa jatkuvien suunnitelmiemme kanssa kehittää lajia Yhdysvalloissa.

– Koska Yhdysvalloissa on niin paljon intohimoisia krikettifaneja ja -pelaajia, valtava maailmanlaajuinen yleisö ja urheilun seuraaja ympäri maailmaa, uskomme, että kriketin sisällyttäminen tuo suurta lisäarvoa Los Angelesin vuoden 2028 olympialaisiin ja auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme ja visiomme kriketin vahvistamisesta valtavirran urheiluksi tässä maassa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut