Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Salibandy

Timo Toivonen uskoo voivansa tuoda vahvaa laji- ja liiketoimintaosaamista Salibandyliittoon

Timo Toivonen kaupallisten asioiden päällikkö Salibandyliitto

Timo Toivonen nimitettiin Suomen Salibandyliitto Ry:n uudeksi kaupallisten asioiden päälliköksi. Kokenut lajikonkari uskoo, että voi tuoda salibandylle vielä paljon.

42-vuotias Timo Toivonen on erittäin tuttu nimi salibandypiireissä. Takana on pitkä ura niin pelaajana kuin taustajoukoissakin. Liigauraan mahtuu pelejä niin VFT:n, SSV:n, HIFK:n kuin Viikinkienkin paidassa.

– Olen pitkän linjan salibandyihminen. Aloitin vuonna 1994 miesten ja A-junioreiden mukana pelaamisen ja pelasin vuoteen 2016 asti. Pelasin 20 vuotta liigatasolla ja maajoukkueessa. Annoin aika paljon salibandylle, tein aika hyvää mielestäni, kunnes tuli ähky, että pitää lopettaa.

Pankkimaailma vei mennessään.

– Aloitin sitten pankkihommat. Aloitin ne jo vähän ennen lopettamista, mutta sen jälkeen siirryin pankkialalle kokonaan ja uppouduin siihen täysin. Muutaman vuoden seurasin salibandyä ainoastaan sivusta ja pankkimaailma vei mukanaan. Ihan muutama vuosi sitten aloin taas aktiivisesti olla lajiyhteisön parissa.

Kuten monesti entisten huippupelaajien kohdalla, palo lajin pariin syttyi taas uudestaan ja erilaiset tehtävät seurasivat toisiaan.

– Ensin olin valitsemassa viime vuoden parhaita pelaajia. Nyt on yritetty viritellä pelaajayhdistystä tässä ja alumni-toimintaa golfin parissa. Puolisen vuotta sitten minut kutsuttiin mukaan kurinpitolautakuntaan ja lähdimme kehittämään pelaajien oikeusturvaa, pelaajien turvallisuutta, erotuomaritoimintaa ynnä muuta sellaista kolmen hengen itsenäisellä delegaatiolla.

– Kruununa on nyt tämä, että tuli tämä pesti auki ja pohdin sitä hyvin pitkään. Aloitin oikeustieteen opinnot Avoimessa yliopistossa ja mietin, mihin suuntaan haluan mennä. Tuli tällainen mahdollisuus ja koin, että minulla on hirveä palo olla salibandyn parissa nyt ja tulevaisuudessa, Toivonen iloitsi.

Tavoitteet ovat jo mielessä. Yhteistyökumppanuuksien hankkiminen ja kehittäminen ovat Toivoselle ydinosaamisaluetta.

– Uskon, että saamme selkiytettyä yhteistyökumppaneiden kirjoa. Saamme luotua selvemmän mindmapin niin Salibandyliitolle kuin F-liigallekin, vaikka ne eriytettyjä tahoja ovatkin. Ne menevät kuitenkin jollain tasolla limittäin. Saataisiin siihen yhteneväisyyttä. Haluan, että yhteistyökumppanit saavat sopimuksista entistä enemmän hyötyä, se on tärkein tehtäväni.

– Vaikka täällä on tehty hyvin hommia ja hyviä pitkiäkin sopimuksia tehty, niin aina niitä voi kehittää. Uskon, että minun ammattitaitoini ja vahvuuteni pankkialalta on se, että yksittäiset sopimukset nostetaan aina esille ja sitä tehdään jatkumona. Asiakas tuntee olevansa tärkeä ja se tulee esille, mies taustoittaa.

Salibandy on Toivoselle sydämen asia

Salibandy on kulkenut Toivosen elämässä mukana nuoresta miehestä saakka. Se on sekä antanut että ottanut paljon, mutta Toivonen on onnellinen voidessaan tuoda panoksensa lajiin.

– Tämä on täysin optimaalinen ja minun näköiseni paikka toimia. Salibandy on antanut niin minulle, puolisolleni kuin vanhemmillenikin ei ainoastaan elannon, mutta myös elämyksiä. Kyllä se on aika paljon vienytkin. On ollut hetkiä, että on ollut surullinen mieli salibandyn vuoksi, mutta se kuuluu asiaan.

Toivonen puhuu paljon intohimosta ja palosta tekemistä kohtaan. Ne ovat tärkeitä elementtejä jokapäiväsessä arjessa.

– Jos ei ole tunnetta, niin silloin on aivan sama, mitä tekee. Voittaminen ei ole tärkeintä, mutta jos ei ole tunnetta tai kilvoittelun tunnetta tehdä sitä, niin sitten pitää miettiä jotain muuta. Salibandy antaa edelleen minulle tunnetta, hyvään ja huonoon suuntaan.

– Sen on huomannut kurinpitokeskuteluissakin, että kun lajin suuntaviivoja aletaan antaa, sitä mihin päin lajia halutaan viedä, niin vahvasti tulee se tunne, että haluan olla mukana viemässä lajia nopeampaan ja taitavampaan suuntaan. Se herättää tunnetta. Siksi pääsin tänne ja haluan antaa 100 % itsestäni salibandylle ja uskon, että tästä tulee huippujuttu.

Toivonen oli aktiivinen jo pelaaja-aikoinaan yhteisiin asioihin tarttumisessa ja haluaa nyt olla intohimojensa tasolla tekemässä asioiden eteen työtä.

– Aikoinaan kun pelasin, olin siellä toisella puolella ja olin käsi ojossa, että muiden täytyy laittaa asioita kuntoon. Nyt olen vastaamassa omaan huutooni, katsotaan, miten äijä pystyy vastaamaan siihen. On tässä vettä virrannut aika paljon niistä ajoista, kun minä olen ollut maajoukkueessa tai MM-kisoissa voittamassa kultaa.

Salibandy on kehittynyt valtavasti 90-luvusta eteenpäin ja Toivonen on siitä tyytyväinen. Myös vanhojen salibandyjermujen mukaan saaminen taustatoimintaan on miehen mukaan suuri voimavara.

– Laji on mennyt eteenpäin huimasti, on ilo nähdä, miten isoin harppauksin tämä on mennyt eteenpäin ja miten paljon tässä on vielä potentiaalia.

– Olen onnellinen, että lajin parissa on vanhoja pelaajiakin, niitä on isommissakin lajeissa. Meillä on intohimoa. Vaikka laji olisi pelattu läpi, meillä on sellainen pikkupoikamainen kilpailuvietti ja intohimo lajia kohtaan. Se rakkaus vie lajia eteenpäin ja me näemme sitä eri tavalla kuin joku toinen, joka ei ole pelannut. Meitä voi haukkua urheiluromantikoiksi, mutta sitä vaaditaan, Toivonen alleviivaa.

Koti-MM-kisat siintävät jo edessä

Helsingissä pelataan joulukuussa jo pariin kertaan siirretyt salibandyn MM-kisat. Toivosen mukaan asiat ovat jo erinomaisella tolalla niiden suhteen.

– MM-kisat ovat aika valmiiksi pureksittu. Viime keskiviikkona teimme yhden taksiyrityksen ja autoliikkeen kanssa viimeisiä hiontoja. Kaikki majoitukset, varuste- ja mainosasiat ovat kunnossa. Nyt odottelemme, mitä korona tuo tullessaan. Mitä haasteita se tuo, antaako se meille mahdollisuutta avata ovia ynnä muuta.

Vaikka korona aiheuttaakin edelleenkin päänsärkyä, usko on edelleen kova ja maali siintää jo horisontissa.

– Varasuunnitelmia pitää olla ja rakentaa. MM-kisat ovat hyvällä polulla. Yllättävän valmis paketti meillä on. On tässä vuosi ollut aikaa rakentaakin. Odottamiseen ei kyllästy, mutta odottelu ja fiilistelyhän ovat kivoja asioita. Tämä on parasta aikaa, mitä elämme. Toki kisatkin ovat parasta aikaa, mutta silloin pääosa työstä on jo tehty.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Salibandy