Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Tomi Konttisesta Moottoriliiton uusi valmennuspäällikkö

motocross
AOP

Tomi Konttinen on Suomen Moottoriliiton uusi valmennuspäällikkö. Nykyisin hän toimii Kimi Räikkösen omistaman motocross-tallin kilpatiimin valmentajana.

Liikuntatieteiden maisterin koulutuksen omaava 43-vuotias Tomi Konttinen on toiminut Kimi Räikkösen omistaman Ice1Racing-tiimin kunto- ja ajovalmentajana viiden kauden ajan. Belgiassa päämajaansa pitävä talli on Husqvarna-moottoripyörämerkin virallinen tehdastiimi, jonka tiimipäällikkö on entinen MM-sarjan kuljettaja Antti Pyrhönen.

Ennen Ice1Racingin miehitykseen liittymistään Konttinen toimi Suomen Moottoriliiton valmennuspäällikkönä yhdeksän vuoden ajan, joten hän palaa kuluvan vuoden lopulla tuttuihin ympyröihin. Paljon on kuitenkin muuttunut.

– Kun lähdin aikanaan liiton työstä, ei minulla ollut mitään sitä vastaan. Pidin työstäni, mutta sain todella mielenkiintoisen tilaisuuden hypätä motocrossin huipputason MM-tiimiin. Halusin katsoa, minkälainen se maailma on ja haastaa omaa osaamistani työskennellessä lajin huipputasolla.

– On ollut todella hienoa toimia huippu-urheilijoiden kanssa, mutta samalla olen asunut Belgiassa ja perhe Suomessa, joten nyt on sopiva hetki palata Suomeen tutun, mutta silti uuden, mielenkiintoisen pestin pariin, Konttinen kertoo.

Työsuhde Ice1Racingiin jatkuu vielä, mutta edessä olevat uusvanhat haasteet innostavat Konttista.

– Keskityn vielä täysillä hektiseen MM-tiimiimme, mutta odotan innolla uuden alkua. En ole palaamassa vanhaan, vaan lähdössä rakentamaan uutta valmennusjärjestelmää. Kun aloitin liitossa vuonna 2007, oli tilanne aivan erilainen kuin yhdeksän vuotta myöhemmin lähtiessäni sieltä.

– Sen jälkeen olen nähnyt MM-sarjan toimintaa pitkään ja oppinut paljon uutta. Samoin kontaktiverkostoni on laajentunut merkittävästi. Seuraavaksi aletaan yhdessä rakentaa valmennusjärjestelmää pitkällä tähtäimellä. En aio enkä pysty tekemään kaikkea, vaan minun pitää löytää oikeat painopistealueet, mihin keskittyä.

Konttinen saapuu Moottoriliittoon motocrossin terävimmältä huipulta. Hän kuitenkin painottaa, että liiton tehtävä on huomioida kaikki eri lajinsa sekä kaikki harrastamisen tasot kuntoilijoista, harrastajista ja nuorisosta huippu-urheilijoihin. Samalla Konttinen herättelee ajatuksia siitä, että Suomesta on mahdollista nousta kansainväliseen eliittiin lajissa kuin lajissa.

– Huippu-urheilu on opettanut minulle paljon enkä varmasti edes tiedosta kaikkea, mitä olen saanut. Se on kuitenkin kirkastunut ajatuksena entisestään, ettei ole mitään syytä, miksei Suomesta voisi tulla maailman huippuja. Suomesta ei puutu mitään sellaista, mikä sen estäisi.

– Tekemällä oikeita asioita, voi päästä huipulle. Enemmän on kyse psykologisista asioista, sillä fyysiset puolet on helppo hoitaa kuntoon. Motivaation ja kaiken tekemisen pitää olla huippu-urheilijan elämään sopivaa, jos mielii huipulle, Konttinen korostaa.

Suomen Moottoriliiton pääsihteeri Ville Salonen on erittäin iloinen siitä, että Konttinen liittyy joukkoihin. Liiton jo alkuvuonna 2020 tehdyissä linjauksissa on ollut selkeä tavoite uudistaa valmennustoimintaa. Koko valmennustoimintaa koordinoivaa ja kehittävää henkilöä on kaivattu.

– Konttisella on tähän tehtävään huikea kokemus niin Suomesta kuin ulkomailta. Hänellä on oikeanlainen koulutus ja asiantuntemus urheilemisesta yleensä sekä erityisesti lajeistamme. Hän on ollut tekemisissä huippu-urheilijoiden kanssa nykyisessä työssään, ja nähnyt sen puolen konkreettisesti. On todella hieno tilaisuus saada hänenkaltaisensa huippuluokan osaaja joukkoihimme, Salonen painottaa.

Salosen mukaan Moottoriliiton on muokattava valmennustoimintansa kokonaisvaltaisesti sille tasolle, että siinä toteutuu myös Suomen Olympiakomitean näkökulmasta selkeä polku kohti kansainvälistä menestystä.

Suomen Moottoriliiton hallituksen puheenjohtaja Erkki Heikkinen näkee Konttisen palkkaamisen vahvana avauksena valmennustoiminnan uudistamiselle.

– Meillä on ollut hyvääkin valmennustoimintaa, mutta tarvitsemme parempaa kokonaisuuden hallintaa. Meillä pitää olla linjaus, miten kasvatamme urheilijoita aivan pienistä lapsista alkaen jopa ammattilaisiksi. Olen äärettömän tyytyväinen, että pääsemme rakentamaan valmennusjärjestelmää Konttisen kanssa, Heikkinen kertoo.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut