Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

IL: Venäjä jätti valituksen naisten rytmisen voimistelun olympiafinaalista

Dina Averina rytminen voimistelu Venäjä
AOP

Venäjällä ei ole päästy yli Tokion olympialaisten naisten rytmisen voimistelun olympiafinaalin loppuratkaisusta. Venäläisten mukaan finaalissa nähtiin räikeä tuomarivirhe.

Venäläiset identtiset kaksoset Dina Averina ja Arina Averina ovat kuuluneet rytmisen voimistelun dominoiviin nimiin viimeisten vuosien ajan. Tokiossa heiltä odotettiin jopa tuplavoittoa, mutta toisin kävi, kun Israelin Linoy Ashram vei kullan.

Ashramista tuli samalla ensimmäinen ei-venäläinen rytmisen voimistelun olympiavoittaja sitten vuoden 1996. Dina jäi hopealle ja Arina hieman yllättäen neljänneksi. Pronssille kiilasi valkovenäläinen Alina Harnasko.

Finaalin lopputulos on herättänyt Venäjällä kummastusta. Maan olympiakomitea kritisoi tuomareita ja kuvaili tulosta epäreiluksi. Suurin syy mielenilmaukseen on Ashramin voittosuorituksessa nähty virhe, jossa voimistelija tiputti nauhan. Kolmen muun välineen kanssa israelilainen sai parhaat pisteet.

Venäläisvoimistelijoiden menestynyt valmentaja Irina Viner-Usmanova kommentoi venäläismedia RT:lle nauhan pudottamista räikeäksi virheeksi ja tuomarien päätöstä juoneksi, jossa venäläisurheilijat sysätään huipulta.

– Se oli virhe tuomareilta ja törkeää epäoikeudenmukaisuutta, joka oli suunniteltu etukäteen. Tällaisella ei ole mitään tekemistä urheilun kanssa. Se oli kuin dopingia tai tuomarien lahjontaa, valmentaja meuhkasi.

Kultamitalissa kiinni ollut ennakkosuosikki Dina suoriutui ohjelmissaan virheittä. Ashram, joka on myös menestynyt kansainvälisillä kentillä, oli kuitenkin 0,15 pistettä venäläistä parempi.

– Ennen tuloksien julkistusta tuomarit ynnäsivät todella kauan pisteitä. Tai tarkemmin sanottuna he laskelmoivat. He, jotka aloittivat venäjävastaisuuden tässä lajissa, eivät voineet hyväksyä venäläisen voittoa, Venäjän ulkoasiainministeriön tiedotusosaston johtaja Marija Zaharova kommentoi toisessa haastattelussa.

Venäjän olympiakomitea on tehnyt virallisen valituksen.

Hopeamitalisti Dina oli luonnollisesti pettynyt tulokseen ja kertoi toimittajille, ettei häntä eikä hänen siskoaan todennäköisesti nähdä kilpailemassa seuraavissa olympialaisissa 2024. Venäläisten tuuri ei ollut sen parempi myöskään joukkuekilpailussa, jossa se jäi toiseksi Bulgarian ottaessa kultaa. Kyseessä oli niin ikään ensimmäinen kerta 25 vuoteen, kun venäläisiä ei nähty keskikorokkeella.

Lähde: Iltalehti

Edit klo 14.06: Korjattiin otsikko oikeaksi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut