Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Useat naisurheilutahot vaativat Kansainvälisen käsipalloliiton pomoja eroamaan bikinikohun vuoksi

Norja naisten rantakäsipallomaajoukkue
AOP

Naisten urheiluliitot syyttävät Kansainvälisen käsipalloliiton IHF:n ja Euroopan käsipalloliiton EHF:n johtajia räikeästä seksismistä Norjan naisten rantakäsipallojoukkueen bikinisakon jälkeen.

Naisten urheiluliitot eri puolilla Eurooppaa ovat vaatineet sekä kansainvälisten että eurooppalaisten käsipalloliittojen puheenjohtajien eroamista syyttäen heitä räikeästä seksismistä. Tämä johtuu rantakäsipallon säännöistä, jotka edellyttävät naispelaajilta bikinien käyttöä.

Norjan naisten rantakäsipallojoukkue sai 1 500 euron sakon, koska se käytti shortseja protestoidakseen sääntöä vastaan ​​rantakäsipallon EM-ottelussa Espanjaa vastaan ​​Bulgarian Varnassa 19. heinäkuuta.

Euroopan käsipalloliitto EHF totesi tuolloin, että Norjan joukkuetta oli rankaistu sopimattomien vaatteiden vuoksi. Myöhemmässä lausunnossaan EHF sanoi, että Kansainvälisen käsipalloliiton IHF rinnalla se on sitoutunut nostattamaan rantakäsipallon suosiota ja että pelaajien univormusta keskustellaan valiokunnan kokouksessa elokuussa.

Sakon, joka vastasi 150 euroa jokaiselta pelaajalta, maksoi Norjan käsipalloliitto, joka oli aiemmin tehnyt virallisen valituksen bikinisääntöä vastaan. IHF:n sääntöjen mukaan rantakäsipalloa pelaavien naispelaajien on käytettävä toppeja ja bikinin alaosia ja mahdollisia lisävarusteita, kun taas miespuolisten pelaajien on käytettävä tankkitoppeja ja shortseja ja mahdollisia lisävarusteita.

Italialaisen Assist-yhdistyksen, joka edistää ja puolustaa naisurheilijoiden oikeuksia, puheenjohtaja Luisa Rizzitelli tyrmää rantakäsipallon nykysäännöt suoralta kädeltä.

– Tämä on räikeän seksistinen tapa, joka on poistettava, Rizzitelli totesi.

Assist on yksi seitsemästä yhdistyksestä, mukaan lukien Alice Milliat -säätiö Ranskassa ja Discover Football Saksassa, jotka ovat kirjoittaneet IHF:n presidentille Hassan Moustafalle ja hänen EHF-kollegallen Michael Wiedererille ja vaatineet heitä eroamaan.

Kirjeessä tahot kirjoittivat, että molemmat liitot ovat luoneet kiusallisen pisteen, josta ei ole paluuta heidän imagoonsa kansainvälisinä urheiluinstituutioina.

Rizzitelli lisäsi, että IHF:n vaatetusvaatimusten “Ei pitäisi merkitä naisen ruumiin hyväksikäyttöä”, ja haukkui lajiliittojen toiminnan.

– He eivät ainoastaan ​​hylänneet sääntöä Norjan tapauksen jälkeen, vaan vahvistivat sakon – se on häpeällistä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut