Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Yle: Kansainvälinen olympiakomitea tulee arvioimaan Tokion olympialaisten viisiottelun esteratsastuksen tapahtumia

Annika Schleu viisiottelu Saksa
AOP

Tokion olympialaisten viisiottelun esteratsastuksessa tapahtunut eläinrääkkäystapaus puhututtaa edelleen. Nyt Kansainvälinen olympiakomitea IOC on ilmoittanut ottavansa tapauksen käsittelyyn.

Kansainvälinen olympiakomitea IOC aikoo arvioida Tokion olympialaisissa viisiottelun esteratsastuksessa todistettuja tapahtumia loppuvuoden aikana. Arviointikomissiossa mukana oleva suomalaisedustaja Emma Terho kertoi asiasta Ylen haastattelussa.

– Nykyaikaisen viisiottelun kansainvälinen liitto UIPM reagoi tähän tilanteeseen todella nopeasti poistamalla valmentajan kisoista. Pidemmän tähtäimen korjauksia on kuitenkin tehtävä sääntömuutosten kautta. IOC ottaa nämä huomioon ja keskustelee asiasta kansainvälisen lajiliiton kanssa, IOC:n urheilijakomission puheenjohtajana toimiva Terho kertoi.

Olympialaisten jälkeen kaikki kisojen lajit arvioidaan Games Program -komissiossa, jossa tarkkaillaan, miten lajit ovat kokonaisuutena sujuneet kisojen aikana. Komissio kiinnittää huomiota positiivisiin asioihin, kuten katsojamääriin, mutta myös urheilijoiden turvallisuuteen ja mahdollisesti lajissa ilmenneisiin ongelmiin.

Nykyaikainen viisiottelu analysoidaan siis muiden lajien tavoin nyt Tokion kisojen päätyttyä. Terhon mukaan lajin olympiastatuksen jatkosta ei ole vielä tietoa.

– Ilman riittävää tietämystä en pysty ottamaan tähän toistaiseksi kantaa, Terho toteaa.

Kansainvälisen olympiakomitean suomalaisjäsen Sari Essayah muistutti, ettei lajin sääntöjen muuttaminen ole IOC:n tehtävä. Kansainvälinen lajiliitto on se, joka kisoissa lopulta päättää lajien säännöistä ja tuomarin toiminnasta.

– Lajin eettisyys on taattava, jotta laji voi olla olympialaisissa. Jos laji aiheuttaa haittaa olympialiikkeelle, niin on mahdollista myös arvioida sen olympiastatusta kokonaisuutena, Essayah totesi samassa haastattelussa.

Essayahin mukaan on äärimmäisen tärkeää, että kilpailujen aikana noudatetaan eettisiä sääntöjä ja pidetään huolta eläinten hyvinvoinnista.

– Tässä tilanteessa pitää huomioida se, että kansainvälisellä lajiliitolla on varmasti myös päältä tuleva paine, jotta he pystyvät säilyttämään olympiastatuksen. Se paine tulee myöskin osittain siitä, että olympialaisiin haluavia lajeja on enemmän, kuin mukaan voidaan ottaa, Essayah lisäsi.

Lähde: Yle

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut