Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Salibandy

Yle: Salibandylegenda Mika Kohonen liittyy miesten maajoukkueen valmennustiimiin

Mika Kohonen valmentaja Suomen miesten salibandymaajoukkue
AOP

Suomalaissalibandyn ehdoton lajilegenda Mika Kohonen vahvistaa miesten maajoukkueen valmennusta joulukuun koti-MM-kisoissa.

Pelaajaurallaan viidesti maailman parhaaksi valittu sentterilegenda Mika Kohonen vahvistaa miesten salibandymaajoukkueen valmennusryhmää joulukuun MM-kotikisoissa Helsingissä. Neljä maailmanmestaruutta ja peräti 11 MM-kisat pelannut 44-vuotias Kohonen päätti pelaajauransa viime talvena, mutta on nyt mukana päävalmentaja Petteri Nykyn tiimissä matkalla kohti MM-turnausta.

Ruotsissa vanhan seuransa Storvreta IBK:n valmennuksessa työskentelevää Kohosta kosiskeltiin tiettävästi myös Ruotsin valmennuksen suunnalta, mutta Suomi oli ensisijainen vaihtoehto. Tarkka rooli täydentyy syksyn mittaan.

– Lopullinen homma katsotaan sen mukaan, mikä on parasta joukkueelle. Valmennustyön lisäksi lähemmäs pelaajia pääseminen, yksittäisen pelaajan auttaminen ja erikoistilanteet ovat sellaisia, joissa pystyn auttamaan. En olisi hommaan lähtenyt, jos en olisi hyödyksi ja maajoukkueen etu on aika ykkönen, Kohonen kertoo.

Nykyn ja Kohosen lisäksi maajoukkueen valmennuksesta vastaavat Juha Jäntti, Samu Kuitunen ja Henri Toivoniemi. Viimeisen kerran MM-kultaa pelaajana Prahassa 2018 juhlinut Kohonen kokee pääsevänsä osaksi maailman parasta tiimiä.

– Tämä on ihan mieletön kunniatehtävä. Uskon ja toivon, että pystyn auttamaan. Yritän oppia itse mahdollisimman paljon joukkueen eteenpäin viemisen ohella.

Nykyn mukaan jo aiemmin kesällä muutamalla leirillä mukana ollut Kohonen on ollut maajoukkueen isähahmo jo vuosia. Tutun luottomiehen saaminen mukaan on tärkeä asia.

– Hän on niin kokenut äijä, ja hän näkee pelin hyvin. Hänellä tulee olemaan oma tehtäväkenttänsä ylivoimissa, alivoimissa ja pelin ymmärtämisessä. Kaikkihan me teemme asioita vähän limittäin ja lomittain. Lisäksi kisojen aikana Kohoselle tulee varmaankin myös jonkinlaisia PR-hommia, Nykky taustoittaa.

Kohosen kanssa Suomen kaikkia neljää maailmanmestaruutta voittamassa ollut Juha Kivilehto tervehtii Kohosen liittymistä tiimiin myös ilolla.

– Hänellä on paljon annettavaa, ja hän tuo oman osaamisensa sekä karismansa meille. Omalla tekemisellään ja läsnäolollaan hän rauhoittaa tunnelmaa ja laukaisee tilanteen, jos jollain tärisee.

– Jos mietitään, millainen hän oli pelaajana, erikoistilanteissa saattaa olla ainakin aika paljon annettavaa. Ylivoimaa hän on kuitenkin 25 vuotta pyörittänyt maa- ja seurajoukkueissa. Nyt hän voi alkaa siirtää oppeja eteenpäin uusille kavereille, toinen lajilegenda kehuu.

Salibandyn miesten MM-kisat pelataan 3.-11. joulukuuta Helsingissä.

 

 

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Salibandy