Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Kahta georgialaista high school -koripallovalmentajaa syytetään nuoren pelaajan kuolemasta Yhdysvalloissa

koripallo
AOP

Elite Scholars Academyssä pelannut 16-vuotias Imani Bell menehtyi ääriolosuhteissa pidettyjen koripalloharjoitusten seurauksena. Valmentajia vastaan on nyt nostettu syytteitä tapahtuman johdosta.

Imani Bellin perheen asianajajan mukaan murhasyytteet ovat historian ensimmäiset, jotka on nostettu huolimattomuudesta syytetyille valmentajille. Kahta georgialaisen lukion koripallovalmentajaa syytetään murhasta, joka liittyi teini-ikäisen Imanin kuolemaan. Hän romahti harjoitusten jälkeen lähes 37 asteen kuumuudessa pidetyn harjoituksen aikana ja kuoli myöhemmin.

Viime keskiviikkona, päivää ennen teini-ikäisen, 16-vuotiaan Imanin toista kuoleman vuosipäivää, Bellin perheen asianajajat ilmoittivat syytteistä Atlantassa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

– Tämä on erittäin suuri juttu, Justin Miller, asianajaja, joka edustaa perhettä asiaan liittyvässä oikeusjutussa, totesi. Miller on myös Imanin serkku.

Imanin isä Eric Bell kutsui syytteitä katkeraksi kehitykseksi.

– Ei se ole helpompaa, hän sanoi tyttärensä kuolemasta.

Viime kuussa Claytonin piirikunnan suuri valamiehistö syytti Georgian Jonesborossa toimivan Elite Scholars Academyn päävalmentajaa LaRosa Maria Walker-Asekerea ja apulaisvalmentaja Dwight Broom Palmeria toisen asteen murhasta, julmuudesta lapsia kohtaan, tahattomasta taposta ja holtittomasta käytöksestä. Syytteet julkistettiin tällä viikolla.

Kysyttäessä, miksi hän kehotti valamiehistöä syyttämään valmentajia murhasta, Claytonin piirikunnan syyttäjä Tasha Mosley avasi tapauksen yksityiskohtia tarkemmin.

– Murhasyytteet ovat toisen asteen syytteitä ja perustuvat rikolliseen huolimattomuuteen eivätkä pahuuteen.

Jessica Gabel Cino, atlantalaisen lakiasiaintoimiston osakas, ehdotti, että murhasyytteillä voitaisiin rohkaista sovittelutuomiota.

– Lapsen uhkaamisesta tai väärinkäytöstä nostettu murhasyytte ei ole ilmeisen sopimaton. Kyseenalaistan kuitenkin, pystyykö syyttäjä todistamaan sen ilman epäilystä.

Walker-Asekeren tai Broom Palmerin asianajajat eivät kommentoineet syytteitä tuoreeltaan. Clayton County Public Schools kieltäytyi kommentoimasta syytteitä tai siitä, onko jompikumpi valmentaja edelleen piirin palveluksessa.

Imani oli ensimmäisen vuoden opiskelija Elite Scholars Academyssa, joka sijaitsee noin 20 kilometriä Atlantasta etelään. 13. elokuuta 2019 hän juoksi jalkapallostadionin portaita osana äärimmäisessä kuumuudessa pidettyjä harjoituksia ja romahti harjoituksen jälkeen maahan.

Perheen asianajajien mukaan lämpötila oli tuolloin noin 37 astetta ja lämpöindeksilämpötila oli 38,3 ja 41,1 asteen välillä. He sanoivat, että Claytonin piirikunnalle annettiin sinä päivänä hellevaroitus.

Georgian tutkintaviraston suorittamassa ruumiinavauksessa Imanin kuoleman kerrottiin johtuneen kuumuudesta, joka aiheutui raskaasta fyysisestä rasituksesta äärimmäisissä lämpötiloissa, perheen asianajajien lausunnon mukaan. Se ei löytänyt olemassa olevia sairauksia, he sanoivat.

– Terve järki, joka ei ole tervettä, voi kirjaimellisesti tappaa lapsesi. Teillä on valmentajia, jotka haluavat voittaa enemmän kuin huolehtia näistä lapsista, asianajaja Miller tylytti tiedotustilaisuudessa.

Siviilikanteessa on jonkin verran eroa siinä, ketä se haluaa pitää vastuussa Imanin kuolemaan johtaneista raukeista. Walker-Asekeren lisäksi oikeusjutussa nimetään vastaajiksi Jason Greenlee, koulun urheilujohtaja, Shonda Shaw, koulun rehtori ja Phillip Ramsey ja Ashley Baker, koulun apulaispäälliköt. Broom Palmeria ei ole mainittu haasteessa.

Oikeudenkäyntiasiakirjoissa Walker-Asekere sanoi, että tämä oli hänen ensimmäinen päivä tyttöjen koripallojoukkueen valmentajana ja että hän luotti urheilujohtajan ja muun akatemian henkilöstön ohjeisiin harjoituksia vetäessään.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo