Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Mäkihypyn 80-luvun suurmies Tuomo Ylipulli on kuollut

Tuomo Ylipulli mäkihyppy
AOP

Suomen mäkihypyn suuruuksiin 1980-luvulla kuulunut Tuomo Ylipulli on menehtynyt äkillisesti.

Mäkihypyn olympiavoittaja Tuomo Ylipulli on kuollut. Hän menehtyi sairauskohtaukseen perjantaina 23.7.2021. Hän oli kuollessaan 56-vuotias.

Rovaniemeläinen Ylipulli edusti Suomea Calgaryn olympiakisoissa 1988, joissa hän saavutti yhdessä Matti Nykäsen, Ari-Pekka Nikkolan ja Jari Puikkosen kanssa joukkuemäen kultaa. MM-kisoissa Tuomo voitti kahdesti, niin ikään joukkuemäessä, vuosina 1985 ja 1987.

Henkilökohtaisella tasolla hän saavutti pronssimitalin nuorten MM-kisoissa vuonna 1983. Tuomo nousi urallaan myös maailmancupin osakilpailuvoittoon hyppäämällä kultaa Saksan-Itävallan mäkiviikolla Bischofshofenissa tammikuussa 1987. Calgaryn olympialaisten jälkeen hän hyppäsi enää kerran kansainvälisellä tasolla, Salpausselän kisoissa Lahdessa.

Ylipullin perheen veljekset olivat aktiivisia hiihtolajien urheilijoita. Jukka Ylipulli voitti olympiapronssia vuonna 1984 yhdistetyssä. Raimo Ylipulli ja Heikki Ylipulli hyppäsivät mäkeä Tuomon tavoin, mistä Raimolle jäi kirkkaimpana mitalina taskuun joukkuemäen MM-hopea vuodelta 1991.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Talviurheilu