Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Salibandy

Salibandyliitto turhautui valtiovallan sekaviin korona-sääntöihin

salibandy
AOP

Salibandyliitto julkaisi perjantaina tiedoksiannon kauteen valmistautumisen olosuhteista uusien korona-sääntöjen aikana. Liitto totesi myös suoraan olevansa turhautunut sekavaan toimintaan valtiovallan taholta.

Viimeisimmän korona-tilanteen mukaan viisi sairaanhoitopiiriä on leviämisvaiheessa, 12 kiihtymisvaiheessa ja neljä perustasolla. Huomioitavaa kuitenkin on, että piirien sisälläkin tilanne voi vaihdella kunnittain. Etelä-Suomessa aluehallintovirasto (AVI) antoi 12.8. Pääkaupunkiseudulle uuden kokoontumisrajoituksen, joka tulee voimaan 20.8., joka kieltää sisäharrastustoiminnan, mikäli turvaväleistä ei voida pitää huolta.

Suomen hallitus on kuitenkin ilmaissut päätöksestä huolensa ja laatimassa sosiaali- ja terveysministeriön johdolla ohjauskirjettä, jolla päätöstä voitaisiin arvioida uudelleen lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta. Helsingin kaupunki on tiedottanut pitävänsä muun muassa sisäliikuntatilansa auki.

Salibandyliiton koronavarautumisryhmä, kuten koko urheiluyhteisö, kertoo seuranneensa terveysviranomaisten ja hallituksen toimintaa ja vuoropuhelua aktiivisen jännittyneenä, jopa hämmentyneenä.

– Viranomaisten linjaukset ovat epäselviä ja ristiriitaisia. Valtioneuvosto on vedonnut alueellisiin viranomaisiin, ettei rajoitustoimia kohdistettaisi lapsiin ja nuoriin, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta manasi Salibandyliiton tiedotteessa.

Ensimmäiset Salibandyliiton sarjapelit, Suomen Cup ja juniorisarjojen karsintoja, ovat laadittujen ohjelmien mukaan vuorossa lauantaina 21.8. Niiden osalta Ilmivallan mukaan ollaan melko selvillä vesillä.

– Salibandyliiton näkemyksen mukaan alkavaan kauteen tähtäävä harjoitus- ja pelitoiminta voi toistaiseksi jatkua normaalisti niin nuorten kuin aikuisten osalta. Liiton tavoitteena on, että ainakin lasten ja nuorten harrastaminen ja pelaaminen toteutuu syksyn aikana suunnitellusti. Kaikkien muidenkin pitäisi päästä pelaamaan viimeistään kahden rokotuksen myötä.

– Toki koronaturvallisuus (hygienia, maskit, turvavälit, pukukopit, yleisö ym.) tulee ottaa kaikessa toiminnassa entiseen tapaan tarkasti huomioon. Yksityiskohtiin palaamme tulevina viikkoina, ehkä jo ensi viikolla.

Korkeammilla sarjatasoilla tilanne ei ole yhtä vaikea

Koronalinjaukset eivät koske niin vahvasti ammattilaissarjoiksi luokiteltavia sarjatasoja, joihin salibandyssa luetaan pääsarjat F-liiga ja Divari. Ne on tarkoitus käynnistää suunnitellusti.

Syyskuun 4.-5. päivä on tarkoitus pelata kaksi miesten Suomi-Ruotsi-maaottelua Vantaalla ja Lahdessa. Näiden valmistelut etenevät vielä normaalissa aikataulussa. Lipunmyynti on käynnissä rajoitukset huomioiden. Myös U19-naiset ja -miehet valmistautuvat omiin Ruotsissa ja Tšekissä pidettäviin MM-turnauksiinsa elo-syyskuun vaihteessa.

Koska tilanne päättävien tahojen keskuudessa elää ja on aiheuttanut näkemyseroja, varmaa on, että koronalinjauksiin pitää varautua tulevina viikkoinakin.

– Yhteydenpito on tiivistä lajiliitoissa Olympiakomitean johdolla, jonka linjauksiin olemme tukeutuneet koko pandemian ajan. Keskusteluissa esillä tulevat olemaan erilaiset uudet käytänteet, joilla harrastustoiminnan jatkuminen voidaan taata, kuten esimerkiksi koronapassin mahdollinen käyttöönotto. Vaikka tartuntoja tulee tällä hetkellä edelleen lukumääräisesti paljon, uskomme rokotesuojan parantavan tilannetta, Ilmivalta toteaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Salibandy