Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Kiinan valtionmedia CCTV vääristeli Tokion olympialaisten mitalitaulukon mieleisekseen

Shan Ju Bao Tianshi Zhong pyöräily Kiina
AOP

Kiinan valtionmedia CCTV julkaisi Tokion olympialaisten mitalitaulukon, jossa se oli laskenut Kiinan mitalisaldoon niin Hong Kongin kuin Taiwaninkin mitalisaldot. Kyseiset maat kilpailivat kuitenkin omien olympiakomiteoidensa alaisuudessa.

Tokion olympialaiset eivät olleet poikkeus olympialaisten tavanomaiseen mitalitaulukkoon. Aivan kuten Lontoossa 2012 ja Rio de Janeirossa 2016, USA voitti mitalitaulukon. Voitto tosin ratkesi vasta viimeisen olympiapäivän aikana, kun Yhdysvaltain naisten lentopallo- ja koripallojoukkueet ottivat kultaa ja maa varmisti voiton 39 kultamitalilla, joka oli vain yksi enemmän kuin toiseksi tulleella Kiinalla.

Nyt Kiinan valtionmedia CCTV kuitenkin julkaisi mitalitaulukon, jossa Kiina koreilee kärjessä. The Economistin Kiinan toimittaja Don Weinland jakoi Twitterissä kuvan lähetyksistä, joissa Kiina on mitalitaulukon kärjessä. Tässä listassa Yhdysvalloilla on myös yksi kulta vähemmän kuin Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n virallisissa tilastoissa.

Daily Mailin mukaan kiinalaisen sosiaalisen median alustalla Weibolla on kiertänyt muutamia eri vaihtoehtoja mitalitaulukosta, mutta Kiina on voittaja kaikissa. Lehti kirjoittaa, että Kiina näyttää haalineen Hong Kongin ja Taiwanin mitalit mukaan omiinsa.

Hong Kong on itsehallintoalue, kun taas Taiwan toimii itsenäisenä valtiona, jonka tunnustaa vain 15 maata, ja molemmat kilpailevat Kiinasta riippumatta olympialaisissa. IOC laskee maat kahteen erilliseen olympiakomiteaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020