Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Kamppailulajit

Ranskalaispoliitikot yrittävät saada karaten vielä mukaan Pariisin olympiaohjelmaan

Steven Da Costa karate Ranska
AOP

Ranskalainen Steven Da Costa toi maalleen olympiakultaa Tokion olympialaisissa. Karatea ei ole Pariisin olympialaisten ohjelmassa ja nyt siihen yritetään saada muutosta.

Pariisin vuoden 2024 olympialaisten järjestelykomitea on sulkenut pois mahdollisuuden, että karate esiintyisi toisissa olympialaisissa, vaikka Ranskassa on yhä enemmän innostusta saada se mukaan. Laji teki olympiadebyyttinsä Tokion olympialaisissa vuonna 2021, mutta se ei ole mukana Pariisin ohjelmassa, ja järjestäjät väittävät, ettei siihen ole suunnitelmia.

Ranskalaiset poliitikot, Ranskan karateliiton FFK:n presidentti Francis Didier ja Steven Da Costa, ranskalaiskultamitalisti Tokiossa, ovat kaikki kehottaneet järjestelykomiteaa varmistamaan karaten mukanaolon kisoissa.

Järjestelykomitea pysyy kuitenkin järkähtämättömänä kannassaan.

– Vuoden 2024 Pariisin olympialaisten ohjelma on lopullinen, eikä sitä voi muuttaa. Se on määritelty kaikkien tiedossa olevaan kalenteriin noudattaen tiukasti Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n vahvistamia sääntöjä.

Pariisin kisojen puheenjohtaja Tony Estanguet aiemmin, että hän “Suosii urheilua, joka on hitti sosiaalisissa verkostoissa ja jota nuoret katsovat”.

Asenne on kuitenkin saanut paljon vastustusta ja karateka Da Costa, alle 67 kilon olympialaisten miesten kumite-kultamitalisti, jakoi ajatuksiaan sosiaalisessa mediassa.

– Treenasin valtavasti. Otin vastaan suosikin roolini. Toin kullan takaisin Ranskaan. Kannoin lippua korkealla. Olin yhdeksännellä pilvellä. Herääminen sattuu. Vuonna 2024 haluan teidän tuellanne puolustaa olympiavoittoa Pariisissa, mies vuodatti.

Ranskan kansalliskokouksen jäsenet ottivat vastaan Da Costan tunteellisen viestin ja kirjoittivat kirjeen Estanguetille.

– Vuoden 2021 ensimmäisen virallisen esiintymisen jälkeen olisi vaikea ymmärtää ja tukea sitä, että Ranska riistää karatelta olympia-aseman. Täytyy laskea mukaan myös olympialaisten ensimmäinen mestarimme ja mestaruuden, jota hän ei voi puolustaa, 115 edustajan allekirjoittamassa kirjeessä.

– Kun otetaan huomioon, että olympialaiset ovat ennen kaikkea korkean tason urheilijoiden huippuosaamisen maailmanlaajuinen näyttämö, joka herättää ihailua ja itsensä parantamista, eikä sosiaalisen verkoston vetämän urheilun viihdettä, joka ei määritä olympiaohjelmaa.

Kirjeen loppulausahdus ei jättänyt mitään epäselväksi.

– Pidämme erittäin tärkeänä, että Pariisin vuoden 2024 olympialaisten järjestelykomitean olisi esitettävä IOC:lle karaten lisäämistä ohjelmaan uutena urheilulajina.

Ranskan urheiluministeri Roxana Mărăcineanu yhtyy kampanjaan.

– Minun tehtäväni on tukea ja seurata tätä ranskalaista urheilijaa, joka menestyi loistavasti kisoissa mitalilla, niin että hänen lajinsa on läsnä Pariisissa. Jos hänet valittiin lippujen kantajaksi Tokion päätösseremoniassa, se ei ole turhaa, ministeri totesi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Kamppailulajit