Seuraa meitä:

Ralli

IS: Kalle Rovanperän jatkosopimus Toyotan kanssa julkistusta vaille valmis

Kalle Rovanperä jatkosopimus
AOP

Ilta-Sanomat uutisoi tiistaina Suomen rallitähti Kalle Rovanperän jatkosopimuksen nykyisen tallinsa Toyotan kanssa olevan julkistusta vaille selvä. Sopimustilannetta Ilta-Sanomille kommentoi Rovanperän legendaarinen rallimanageri Timo Jouhki.

Rovanperän kaksivuotinen sopimus Toyotan kanssa käy viimeistä vuottaan. Kaudeksi 2020 solmittu sopimus sisälsi option suomalaisen palveluksista sopimusajan jälkeen ja Jouhkin mukaan Toyotan MM-rallitalli aikoo option hyödyntää.

Rovanperä on ajanut hienoa kautta MM-sarjassa. Mies nappasi uransa ensimmäisen MM-rallin osakilpailuvoiton Virossa heinäkuussa. 20-vuotias suomalainen on voittonsa myötä rallin MM-historian nuorin osakilpailuvoittaja. Myös viime viikonlopun vaikeassa Belgian osakilpailussa Rovanperä ajoi hienosti kolmanneksi.

Jouhki uskookin Rovanperän esitysten puhuvan puolestaan sopimusrintamalla: ”Jos katsotaan, miten Kalle on ajanut, niin eiköhän jo se kerro tilanteen sopimusrintamalla. Toyotalla on optio Kalleen, joten siinä mielessä asia on selvä.”

Virallista julkistusta Rovanperän jatkosta ei ole japanilaistallilta vielä saatu. Talli halunee julkistaa kaikki kuljettajasopimuksensa yhdellä kertaa.

Toyotan nykyinen MM-rallitallin päälikkö on entinen Suomen huippu rallikuski Jari-Matti Latvala, jonka managerina Jouhki toimi myös pitkään. Sopimusneuvottelut Latvalan ja tallin japanilaisedustajien kanssa sujuivat Jouhkin mukaan hyvin.

”Ne ovat erittäin hyviä keskusteluja, koska tunnemme toisemme niin hyvin. Jari-Matti on fakta­pohjainen ihminen ja osaa rallin hemmetin hyvin, niin ei siinä ole mitään ongelmaa ja kaikki sujuu mutkitta. Ja sujuvat ne keskustelut muunkin Toyotan väen kanssa hyvin.”

Ensi kaudella rallin MM-sarjassa nähdään suuri sääntömuutos, kun tallit kilpailevat uusilla hybridiautoilla. Jouhki uskoo tämä olevan mahdollisesti Rovanperälle etu ensi kautta ja mestaruutta ajatellen: ”On nähty, että Kalle sopeutuu todella nopeasti erilaisiin autoihin ja tilanteisiin. Uudet autot tietyllä tavalla tasoittavat tilannetta hänen edukseen kärki­kuljettajien taistossa.”

Mestaruushaaveita rallimanageri venyttäisi Rovanperän kohdalla kuitenkin vielä vuoteen 2023. ”Kaiken pitäisi natsata, jos mestaruudesta taistellaan. Autossa ei saisi olla vikoja, tiimi ei saisi mokailla, eikä Kalle itsekään saisi mokailla. Joka tapauksessa Kallella riittää vauhtia, taitoa ja päätä. Siitä ei homma jää kiinni.”

”Voi silti olla, että hän tarvitsee vielä hieman lisää kokemusta. Mestaruus on ensi vuonnakin mahdollinen, mutta pitäisin sitä ehkä toden­näköisempänä vuonna 2023.”

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Ralli