Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Saga Vanninen ja Silja Kosonen lähtevät kultasuosikkeina alle 20-vuotiaiden yleisurheilun MM-kisoihin

Silja Kosonen lähtee ennakkosuosikkina nuorten MM-kisoihin
AOP

Alle 20-vuotiaiden yleisurheilun MM-kisat starttaavat keskiviikkona Kenian Nairobissa. Kisat käydään 18.-22. elokuuta. Suomi lähtee kisoihin ilahduttavan suurella, 30 hengen joukkueella.

Kisat oli tarkoitus järjestää jo vuonna 2020, mutta mestaruuskisat siirtyivät vuodella koronatilanteen takia. Monet suurmaat, kuten Yhdysvallat, Saksa ja Iso-Britannia, ovat kuitenkin päättäneet jättää kisat välistä tänäkin vuonna.

Suomalaisittain kisojen mielenkiintoisimpiin nimiin kuuluu seitsenottelija Saga Vanninen, joka otti ylivoimaisesti nuorten EM-kultaa aikaisemmin kesällä. Vanninen on ennakkosuosikki myös MM-kisoissa, erityisesti kun otetaan huomioon, että kisassa ei ole mukana ollenkaan urheilijoita Euroopan ulkopuolelta.

Vannisen kisaurakka alkaa heti kisojen avauspäivänä keskiviikkona. Seitsenottelussa kilpailee myös Neea Käyhkö, joka otteli oman ennätyksensä ja sijoittui kuudenneksi EM-kisoissa. Seitsenotteluun osallistuu vain kahdeksan kilpailijaa. Mitalit ratkaistaan jo torstaina.

Suomen suurimpiin mitalitoivoihin kuuluu myös moukarinheittäjä Silja Kosonen. Hallitseva Euroopan mestari, alle 20-vuotiaiden ME-nainen ja tilastoykkönen on selkeästi kisojen ylivoimaisin kultasuosikki. Naisten moukarinheiton karsinta käydään perjantaina ja finaali lauantaina.

Mukana kisoissa ovat myös 3000 metrin tuore Euroopan mestari, Ilona Mononen sekä keihään pronssimitalisti, Anni-Linnea Alanen. Mononen pääsee kovaan kyytiin sekä 1500 että 3000 metrillä, kun lähtöviivalla ovat kovat afrikkalaiset kilpasiskot.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu