Seuraa meitä:

Yleisurheilu

Suomeen ensimmäinen alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus 11 vuoteen – näin se tapahtui

Vanninen voitti MM-kultaa
AOP

Suomen Saga Vanninen esiintyi ylivoimaisesti alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kenian Nairobissa. 18-vuotias tamperelainen nappasi seitsenottelun kultaa selkeällä erolla Viron Pippi Lotta Enokiin ja Unkarin Szabina Szücsiin. Vannisen loppupisteet oli 5997, virolaisen 5746 ja pronssia irtosi 5674 pisteellä.

Suomen toinen edustaja Neea Käyhkö sijoittui kahdeksanneksi pisteillä 4 523.

Vanninen karkasi aiemmin tänään tavoittamattomaan johtoon kiskaisemalla oman ennätyksensä ja voittamalla keihäskisan 49,22 metrin kaarellaan. Tämän jälkeen 800 metrin juoksu oli vain muodollisuus ja siinä Tampereen Pyrintöä edustava nainen sijoittui seitsemänneksi.

Pituudessa Vanninen hyppäsi tuloksen 598 ollen kolmas tasatuloksella Enokin kanssa. Lajivoitot Vanninen nappasi 100 metrin aitajuoksussa ajalla 14,60, korkeushypyssä tuloksella 178 sekä kuulantyönnössä (13,30). 200 metrin juoksussa tamperelainen oli toinen ajalla 24,83.

Vannisen suoritusta voidaan pitää erittäin kovana, sillä kyseessä on suomen ensimmäinen alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus yleisurheilussa 11 vuoteen. Nuorukainen ehti napata aiemmin keväällä myös nuorten EM-kultaa Tallinnassa, joten meneillään on todellinen läpimurtokausi.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisojen seitsenottelun tulokset: 
1. Saga Vanninen, 5997

2. Pippi Lotta Enok, 5746

3. Szabina Szucs, 5674

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Yleisurheilu