Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Kamppailulajit

USA:n naisten miekkailun olympiajoukkueen menestysvalmentaja menehtyi moottoripyöräonnettomuudessa

USA miekkailu olympiajoukkue
AOP

USA:n naisten miekkailujoukkuetta viisissä eri olympialaisissa valmentanut Buckie Leach menehtyi lauantaina moottoripyöräonnettomuudessa.

Miekkailuvalmentaja Buckie Leach johti Yhdysvaltain naisten miekkailujoukkuetta olympialaisissa vuosina 1996, 2000, 2004, 2016 ja 2020. Leach nimitettiin vuonna 2013 USA:n miekkailun Hall of Fameen ja kuoli lauantai-iltana 62-vuotiaana moottoripyöräonnettomuudessa.

Leachin saavutuksiin kuuluvat Yhdysvaltain naisten miekkailujoukkueen menestyksen rakentaminen lähes 30 vuoden ajan. Siihen ajanjaksoon mahtuivat neljä mitalia aikuisten maailmanmestaruuskilpailuissa, mukaan lukien joukkueen ensimmäinen Senior World -titteli vuonna 2018.

Hän valmensi myös yli puoli tusinaa henkilökohtaista valmennettavaansa olympiapaikoille sekä miekkailijoita Senior-, Junior- ja Cadet World -mestaruuksiin.

Leachin oppilaat saavuttivat menestystä kaikilla miekoilla USA:n miekkailussa 1990-luvulla, kun Iris Zimmermannista tuli ensimmäinen yhdysvaltalainen miekkailija, joka voitti kadettien maailmanmestaruuden vuonna 1999 ja ansaitsi ensimmäisen mitalin aikuisten maailmanmestaruuskilpailuissa yhdysvaltalaiselle miekkailijalle pronssimitalilla samana vuonna.

Iriksen vanhemmasta sisaresta Felicia Zimmermannista tuli ensimmäinen yhdysvaltalainen nainen, joka voitti juniorien maailmancupin mestaruuden ja kilpaili kaksissa olympialaisissa. Hän debytoi vuonna 1996 ja kilpaili Irisin kanssa vuonna 2000. Ann Marsh-Senic saavutti vuoden 1996 kisoissa seitsemännen sijan parinsa Suzie Paxtonin kanssa ja nousi uransa aikana kahdeksan parhaan joukkoon.

Vuonna 2000 Leach valmensi USA:n joukkueen neljännelle sijalle Sydneyn olympialaisissa. Joukkue kuittasi tappion vuonna 2001 ja voitti pronssia kokoonpanolla, johon kuuluivat Zimmermanns sekä Marsh-Senic ja Erinn Smart, jotka voittavat hopeaa vuoden 2008 olympialaisissa.

Leach toimi Fencers Clubin valmentajana vuosina 2001-2016. Leachin henkilökohtaisiin valmennettaviin kuuluivat myös kaksinkertainen olympiavoittaja Nzingha Prescod, joka voitti kultaa vuoden 2011 juniorien MM-kisoissa ja tuli ensimmäinen musta nainen, joka voitti henkilökohtaisen mitalin aikuisten MM-kisoissa pronssilla vuonna 2015.

Yhdysvaltain naisten miekkailujoukkue saavutti historiansa menestyneimmän nelivuotiskauden 2017-21, ja voitti aikuisten maailmanmestaruuskilpailuissa kolme mitalia, mukaan lukien kultaa vuonna 2018, hopeaa vuonna 2017 ja pronssia vuonna 2018. Tokion olympialaisissa Lee Kiefer, Sabrina Massialas, Nicole Ross ja Jackie Dubrovich sijoittuivat neljänneksi.

Leach liittyi Notre Damen valmentajaryhmään kaudella 2016-17. Viiden kautensa aikana Notre Damen apuvalmentajana Leachin valmennettavat voittivat 12 henkilökohtaista mitalia NCAA:ssa, mukaan lukien viisi kymmenestä mahdollisesta kultamitalista yksittäisissä tapahtumissa. Fighting Irish -niminen joukkue voitti joukkuemestaruudet vuosina 2017, 2018 ja 2021.

Leachin valmentamien urheilijoiden joukossa olivat USA:n miekkailujoukkueen jäsenet Kiefer, Massialas ja Nick Itkin. Kiefer voitti neljä peräkkäistä NCAA: ta voitti Notre Damen, ja viimeinen kulta tuli vuonna 2017. Itkin voitti peräkkäiset mestaruudet vuosina 2018 ja 2019 ja ansaitsi pronssia Tokiossa miesten finaalijoukkueessa.

Massialas voitti hopeaa vuoden 2018 NCAA-kisoissa ja kilpaili naisten joukkuekilpailussa Tokiossa. Kaksinkertainen NCAA:n henkilökohtainen mitalisti Amita Berthier teki myös olympiadebyyttinsä Tokiossa kilpailemalla Singaporen riveissä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön USA Fencing (@usfencing) jakama julkaisu

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Kamppailulajit