Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Entinen F1-kuljettaja Michael Andretti pyrkii ostamaan F1-tallin

Michael Andretti omistaja Andretti Autosport
AOP

F1-legenda Mario Andrettin poika, itsekin F1:ssä ajanut Michael Andretti, on julkistanut aikeensa ostaa F1-tallin.

Racer-verkkojulkaisun mukaan Andretti Autosport -tallin omistaja Michael Andretti on pyrkinyt aktiivisesti F1-tallin ostamiseen ja Andretti yhteistyökumppaneineen käy keskusteluja useamman kuin yhden tallin edustajien kanssa, mukaan lukien Haasin F1:n Gene Haas.

Samojen tietojen mukaan Haas-keskustelut eivät edenneet alkuvaihetta pidemmälle, mikä johti siihen, että Michael etsii toista kohdetta F1-sirkuksesta. Haas F1:n jälkeen uskotaan, että sijoituspalveluyritysten omistamat kaksi tallia – Alfa Romeo Sauber, joka myytiin Longbow Finance SA:lle vuonna 2016, ja Williams Grand Prix Engineering, jonka Dorilton Capital osti vuonna 2020 – ovat parhaita vaihtoehtoja.

Michael itse pyörittelee eri vaihtoehtoja vielä vähäsanaisesti.

– Olisi hienoa, mutta on vielä pitkä matka, jos se tapahtuisi, hän totesi oston toteutumisesta.

– Jos oikea tilaisuus tulee, me tartumme siihen. Mutta emme ole vielä siellä.

Ostoehdokkaista Haasilla on ilmeinen yhdysvaltalaisyhteys, mutta sillä on läheinen yhteistyö Ferrarin kanssa. Williams on Mercedeksen asiakas, joka on yhteistä Zak Brownin McLarenin kanssa. Brown ja Michael ovat kumppaneita muissa kilpailuissa. He tekevät yhteistyötä Supercarsissa, Australian GT:ssä ja Extreme E:ssä.

Michaelilla on lisäksi oma neljän auton Indy Car -projekti, kaksi autoa Formula E:ssä, neljän auton Indy Lights -talli ja LMP3-merkintä IMSA:n WeatherTech Sports Car Championshipissä.

Alfa Romeo jatkoi äskettäin nimisponsorointiaan sopimuksella, joka sisältää vuosittaiset arviot, mutta F1-tiimiä johtaa edelleen Sauber Motorsport. Yhteistyö perustuu vähemmän läheiseen kumppanuuteen Ferrarin kanssa kuin Haasilla.

Sveitsiläisen tallin sijainti lisää monimutkaisuutta kaikkiin kauppoihin, mutta sillä on vaikuttava tuulitunneli ja romanttinen yhteys Andretin näkökulmasta, sillä hänen isänsä Mario Andretti ajoi myös Alfa Romeolla F1:ssä vuonna 1981 sekä lisäksi Ferrarilla kahteen eri kertaan.

Olemassa olevan F1-tiimin ostaminen tai osuuden tallista ostaminen on paljon taloudellisempi lähestymistapa sen jälkeen, kun allekirjoitettiin viimeisin Concorde-sopimus vuonna 2020. Siinä otettiin käyttöön 200 miljoonan dollarin sisäänostomaksu uusille tulokkaille.

Tämä maksu jaettaisiin nykyisten joukkueiden kesken, jotka menettäisivät prosenttiosuuden tuloistaan, mutta se nostaisi kymmenen nykyisen tallin arvoa.

Maaliskuussa paljastettiin uuden Andretti Acquisitions Corporationin hakemus arvopaperimarkkinakomitealle. Asiakirjassa AAC ilmoitti tavoitteekseen julkistaa yrityksen ja kerätä 250 miljoonaa dollaria New Yorkin pörssissä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1