Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Hevosurheilu: Ravivalmentaja Markku Niemisen doping-tuomio säilyy

Markku Nieminen raviohjaaja ravivalmentaja
AOP

Ravivalmentaja Markku Nieminen tuomittiin 9.7. kuukauden kilpailukieltoon ja 3 000 euron sakkoihin Willow Pride -hevosensa doping-epäselvyyksistä.

Ravituomioistuin ei muuttanut Markku Niemisen Willow Priden positiivisesta lääkeainenäytteestä saamaa rangaistusta. Willow Priden 15.5. Kuopiossa antamasta lääkeainenäytteestä löytyi jäämä Ponstan Forte -lääkettä.

– Ravihevosilla sitä ei ole käytetty ainakaan kymmeneen vuoteen, ainakaan ravureita hoitavilla klinikoilla. On täysin mahdotonta, että lääke olisi tullut meiltä. Kahdesta paikasta sitä mahdollista tarttumista nyt haetaan ja tässä onkin selvittämistä, Nieminen kommentoi tuomiota.

Vahvin epäily kohdistu Kuopion vierastalliin, mutta keskiviikkona kokoontunut ravituomioistuin ei muuttanut Suomen Hippos Ry:n hallituksen aikaisemmin langettamaa tuomiota, joka oli kuukauden kilpailukielto ja 3 000 euron sakko.

Ravituomioistuimen puheenjohtaja Kalevi Palotie totesi, että tilanne oli sekava.

– Jäämä on todettu. Sitä, olisiko se tullut vierastallin likaisista puruista tai muista epäpuhtauksista, oli vaikea päätellä. Ja olisiko se näkynyt samana päivänä annetussa näytteessä. Tähän päädyttiin, antidopingtoimikunnan lausunto ratkaisi.

– Lausunnossa sanottiin myös, että lääketieteellinen selvitys oli puutteellinen. Se saattoi tietenkin johtua siitä, ettei hevosta ollut lääkitty, eikä siitäkään voinut päätellä mitään. Kyseessä oli perusterve hevonen, eikä lääkintään tällaisella itselleni vieraalla lääkkeellä ollut tarvetta. Valitettava tapaus, Palotie totesi.

Rangaistuksen alentaminen ei tullut kuitenkaan kyseeseen, kun tuomio säilyi voimassa.

– Lääkintäohjeiden mukaan rangaistus on 1-2 kuukauden kilpailukielto ja sakko, eli kilpailukiellon pituus oli jo alarajalla. 200 euron muutoksenhakumaksua ei kuitenkaan peritty, vaikka tuomio jäi voimaan, koska muutoksenhaku oli hyvin perusteltavissa, Palotie perusteli.

Markku Nieminen otti ravituomioistuimen päätöksen raskaasti.

– Mitä olen päätöstä lakimiehille näyttänyt, kaikki on enemmän kuin ihmeissään. Meidän vastinetta ei käsitelty lainkaan, ihmisten lausunnoilla ei ollut mitään merkitystä. Ihan selvä oikeusmurha, tämä ei voi jäädä tähän. Jotenkin tämä jatkuu, mies vannoo.

Lähde: Hevosurheilu

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut