Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Talviurheilu

Hiihdon norjalaisasiantuntija Torgeir Bjørn on huolissaan norjalaishiihtäjien korkean paikan harjoittelun puutteista

Therese Johaug hiihtäjä Norja
AOP

Norjan johtaviin hiihtoasiantuntijoihin kuuluva Torgeir Bjørn kertoo norjalaislehti VG:n haastattelussa, ettei usko norjalaishiihtäjien saavan tarpeeksi korkean paikan harjoittelua olympialaisten alla.

Therese Johaug lähti kesällä kolmen viikon yksityiselle korkeuslomalle. Ruotsalaiset olivat huippuleirillä kesäkuussa, venäläiset heinäkuussa. Norjalaisasiantuntija Torgeir Bjørn kertoo VG-lehden haastattelussa, että korkeusharjoittelu on ehdottoman tärkeää ennen olympialaisia.

– Therese tekee sen, mikä on järkevintä kokemustemme perusteella. Sitten on monia muita, jotka eivät ole tehneet parasta käytäntöä, Bjørn toteaa.

Pekingin olympialaisten maastohiihtokilpailut käydään jopa 1800 metrin korkeudessa. Huippuhiihtäjä Marit Bjørgen on treenannut paljon korkealla. Nainen kertoo olevansa Bjørnin kanssa samoilla linjoilla korkeusharjoittelun suhteen.

– Kun olympialaiset lähestyvät, ajattelen, että jos haluat olla riittävän hyvin valmistautunut, sinun on ehkä pidettävä tämä korkeus ja saat kokemusta. Se on erittäin tärkeää, huippuhiihtäjä kertoi näkemyksiään.

Bjørgen on kaikkien aikojen eniten voittoja kahminut talviolympiaurheilija kahdeksalla kullalla.

– Korkeus on raakaa. Sinun on opittava löytämään nopeus ja menemään sillä, miten keho reagoi. Ehkä nuoremmat tarvitsevat sitä kokemusta. Se on erittäin tärkeää etukäteen, Bjørgen sanoi ja lisäsi, että hän paransi tuloksiaan korkealla, mitä enemmän hänellä oli korkeutta.

Bjørn ei ymmärrä, miksi Norja ei investoi turvalliseen järjestelmään, jossa on enemmän korkeusleirejä, joilla sekä Bjørgen, Johaug, Petter Northug että ampumaurheilija Ole Einar Bjørndalen ovat aiemmin onnistuneet. Hän uskoo, että mikä voi säästää paljon olympiaohjelmasta, on se, että suunnitelman mukaisilla urheilijoilla on 5-6 viikon sopeutumisaika korkealla ennen olympialaisia.

– Jos urheilijoilla ei ole sairautta, vammoja tai elämäntilannetta, joka osoittaa, että he eivät voi olla poissa korkealla pitkää aikaa, miksi he eivät tee sitä, mikä kokemuksen mukaan on parasta? Kuten Therese on tehnyt, Bjørn ihmettelee.

Hiihtotähti Johannes Høsflot Klæbo ja valmentaja Ole Morten Iversen viittaavat kintaalla huolille

Kesäkuun puolivälissä ruotsalaiset maastohiihtäjät olivat korkean paikan leirillä Ranskan Tignesissä. Siellä he asuivat 2100 metrissä ja harjoittelivat 3000 metrissä. Koko Venäjän maajoukkue oli Italiassa heinäkuussa. Johannes Høsflot Klæbo ei ole lainkaan stressaantunut siitä, että kilpailijat olivat kesän korkealla.

– En olisi voinut välittää vähemmän. Se on minun vastaukseni. Heidän on annettava tehdä mitä haluavat. En kuluta kaloreita ajattelemalla sitä, Klæbo täräytti.

Klæbo toteaa, ettei aio välittää asioista, joihin ei voi vaikuttaa.

– Se on niin yksinkertaista, että en kestä viettää aikaa asioihin, joille en voi tehdä mitään. Se mitä muut tekevät, on heidän itsensä päätettävissä. Olen esittänyt suunnitelmani. Jos venäläiset, saksalaiset ja italialaiset treenaavat yhdessä korkealla, olkaa niin hyviä. Sitten meidän on laskettava. Jos olisin pitänyt oikeana nousta korkeuksiin tänä kesänä, olisin mennyt, Klæbo toteaa.

Naisten maajoukkueen valmentaja Ole Morten Iversen on myös luottavainen Norjan ohjelmaan.

– Suunnitelmamme on enemmän kuin tarpeeksi hyvä, mutta jäljellä olevilla leireillä ei ole tilaa tehdä virheitä, Iversen totesi.

Lähde: VG

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu