Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Baseballin SM-sarjajoukkue Helsinki Mets tuomittiin epäasiallisesta käytöksestä luovutustappioon

baseball
AOP

Helsinki Mets ilmoitti 12.8 2021 että kaksi heidän pelaajaansa olivat altistuneet koronalle 3.8.2021. Pelaajat määrättiin karanteeniin ja pitkän sotkun jälkeen Mets luovutti sarjaottelun ja alkoi haukkua päättäjiä sosiaalisessa mediassa.

Baseballin SM-sarjajoukkue Helsinki Mets ilmoitti 12.8 2021 että kaksi heidän pelaajaansa olivat altistuneet koronalle 3.8.2021 ollessaan farmijoukkueensa Myllypuro Tornadoesin harjoituksissa. Kyseisissä harjoituksissa oli mukana yksi Tornadoesin pelaaja, jonka terveysviranomaiset määräsivät karanteeniin 4.8.2021 positiivisen testituloksen ja korona-tartunnan vuoksi.

Nämä kaksi pelaajaa olivat osallistuneet 6.8.2021 Helsinki Metsin harjoituksiin, joissa oli paikalla kuusi muuta pelaajaa. Metsin pelaajat saivat tiedon Tornadoesin pelaajan tartunnasta 10.8.2021. Yksikään pelaajista ei ollut käynyt testeissä 12.8.2021 mennessä, mutta seuran edustajan mukaan he varasivat testiaikoja 13.8.2021.

Metsin edustaja viestitti nämä asiat sarjavastaava Timo Tiihoselle, joka lupasi selvittää asian ja antaa vastauksen siitä, kuinka toimitaan, 13.8 aamupäivän aikana.

Tiihonen tiedotti asiasta sovitusti

Sarjavastaavan tiedotteen mukaan koronatartunnan saanut ja 3.8.21 harjoituksissa ollut pelaaja on pelikelpoinen 14.8.21, jolleivät terveysviranomaiset ole hänelle muuta määränneet tai todenneet ja hän on täysin oireeton. Samoissa harjoituksissa osallistuneina olleet ovat pelikelpoisia, ellei heitä ole määrätty terveysviranomaisten toimesta karanteeniin ja heillä ei ole koronaan liittyviä oireita.

Metsin omiin harjoituksiin 4.8.21 osallistuneet ovat myös kaikki pelikelpoisia, jollei heillä ole ollut oireita ja heitä ei ole terveysviranomaisten toimesta määrätty karanteeniin. Tiihonen muistuttti vielä, että oireisena, oli kysymys flunssasta tai mistä tahansa sen sukulaistaudista, ei osallistuta minkäänlaiseen seurojen toimintaan ja loppukädessä vastuu omasta pelikunnosta on jokaisella yksittäisellä seuran jäsenellä tai toimitsijalla.

Päätöksen jälkeen Helsinki Mets lähetti sarjavastaavalle pyynnön ottelun siirtämisestä myöhemmin sovittavaan ajankohtaan terveysturvallisuussyistä. Metsien pyyntöön sarjavastaava lähetti vastauksen, jonka mukaan päätös pysyy voimassa ja Mets tuomitaan hävinneeksi 0-9, jos he eivät pelaa illan ottelua, koska kyseessä on vain yksi terveysviranomaisten karanteeniin asettama pelaaja heidän farmijoukkueestaan.

Mets päätti jättää 13.8.2021 ottelun Espoo Exposia vastaan pelaamatta. Tämän jälkeen Helsinki Mets aloitti viestinnän asiasta sosiaalisessa mediassa seuran oman virallisen tilin kautta. Seura muun muassa kirjoitti liiton päätöksen olevan suoraan Suomen Pesäpalloliitto Ry:n, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ja valtiovallan määräysten vastainen.

Mets sai tempustaan rangaistuksen

Pesäpalloliiton kurinpitoelin päätti seuraavista toimenpiteistä asian yhteydessä.

– Sarjavastaavan päätös tuomita Mets hävinneeksi 0-9-luovutuksella pidetään voimassa.
– Helsinki Mets saa seurana julkisen varoituksen toiminnastaan/virheellisestä kommunikaatiostaan sosiaalisessa mediassa.
– Samalla seuralle annettaan uhkasakko 300 €, joka lankeaa maksettavaksi mikäli seura jatkaa väärän informaation levittämistä vuoden 2021 aikana.

Kurinpitoelin myös perusteli päätöksensä perusteellisesti. Se perustui Pesäpalloliitto 1.6.2021 julkaisemaan Karanteenikäytänteet ja akuutit tapaukset 2021 -ohjeeseen, jonka mukaisesti toimitaan Pesäpalloliiton alaisissa sarjoissa kilpailutoiminnan ohjausryhmän alaisuudessa.

PPL:n määräyksissä todetaan seuraavaa.

– Mikäli joukkueesta on määrätty karanteeniin viranomaisten toimesta pelaajia kolme tai vähemmän, pelataan ottelut otteluohjelman mukaisesti.
– Mikäli joukkueesta on määrätty karanteeniin viranomaisten toimesta pelaajia kuusi tai enemmän, voidaan joukkueen pelit jättää pelaamatta, ellei seura omakohtaisesti esitä toisin.

Koska Helsinki Metsien pelaajista ei ollut yhtään viranomaisten määräämässä karanteenissa, yksi farmijoukkueen pelaaja oli, oli sarjavastaavaan päätös ottelun pelaamisesta oikea. Kurinpitoelin toteaa myös, että Pesäpalloliiton säännöt ovat olemassa olevien terveysviranomaisten määräysten mukaiset.

Samoin Suomen Baseball- ja Softball-liitto SBSL Ry:n sarjavastaavaan tekemä päätös ottelun pelaamisesta oli Pesäpalloliiton määräysten mukainen.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut