Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Salibandy

Hope ja Salibandyliitto aloittivat yhteiskeräyksen lasten ja nuorten harrastamisen tukemiseksi

Hope - Yhdessä ja Yhteisesti Ry
Hope - Yhdessä ja Yhteisesti Ry

Hyväntekeväisyysjärjestö Hope – Yhdessä ja Yhteisesti Ry ja Suomen Salibandyliitto Ry keräävät yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa harrastuvälineitä ja -vaatteita lapsille ja nuorille.

Hope – Yhdessä ja Yhteisesti Ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila kertoo yhteistyöhankkeen olevan vahvalla pohjalla.

– Harrastusvälinekeräys tehdään nyt kolmatta kertaa ja tällä kertaa tämä toteutetaan Suomen Salibandyliitto Ry:n ja salibandyn miesten MM-kisojen kumppaniverkoston kanssa yhteistyössä. Kumppaniverkoston yritykset ovat tässä vahvasti mukana.

– Keräämme hyväkuntoista lapsille ja nuorille soveltuvaa urheilu- ja harrastusvälineistöä sekä vaatteita. Ne jaetaan sitten paikallistoimijoiden toimesta eteenpäin ympäri Suomen. Meillä on 20 paikallistoimistoa, pohjoisin on Rovaniemellä ja eteläisin Helsingissä, Hostila kertoo.

Hope on toiminut jo vuodesta 2008 ja se tukee suomalaisia vähävaraisia lapsiperheitä kaikenlaisissa arjen vaate- ja tavaratarpeissa. Hostila toteaakin, että harrastusvälinekeräykset täydentävät hienosti Hopen yleistoimintaa.

– Keräämme yleisestikin ottaen vaate- ja tavaralahjoituksia ja tämä harrastuskeräys on nyt täsmähaku. Harrastus-teema on ollut viimeiset kaksi vuotta vahvasti esillä myös sen takia, että kaikilla ei ole perheen taloudellisen tilanteen vuoksi mahdollisuutta harrastaa.

Viiimeisen 13 vuoden aikana Suomea ovat koetelleet niin lama kuin korona-pandemiakin. Hope on ollut mukana tärkeässä asemassa auttamassa ja haluaa kantaa kortensa kekoon ja ottaa kantaa yhteiskunnalliseen tilanteeseen.

– Olemme halunneet paitsi avustaa niin myös ottaa kantaa, miten tilannetta voisi parantaa yhteiskunnassa meidän mielestämme, jotta jokainen pääsisi harrastamaan sitä, mikä itselle sopii ja kasvaa omaksi parhaaksi itsekseen.

Talouden vaihtelut ja vaikeat ajat ovat puraisseet syvältä perheiden tilanteissa ja Hopessa tiedostetaan vallan hyvin, miten tuskallisessa tilanteessa moni harrastava lapsi ja nuori voi olla.

– Perheissä, joissa taloudellinen tilanne on kääntynyt päälaelleen tai muuten tullut suuria elämänmuutoksia, tilanne voi olla hyvinkin vaikea. Lapsi on voinut harrastaa jo pidempään ja sitten harrastus voi uhata loppua esimerkiksi sen vuoksi, ettei pystytä maksamaan kausimaksuja tai hankkimaan välineitä.

Harrastamisen tukeminen on Hopen näkemyksen mukaan äärimmäisen tärkeää.

– Oli tilanne mikä hyvänsä, on kurjaa ajatella, että vanhempi joutuisi sanomaan lapselle, että nyt ei enää pysty. Osalla se voi olla sitäkin, ettei pysty pelaamaan edes esimerkiksi pihapelejä, kun ei ole varusteita.

– Monesti kun puhutaan harrastamisesta, puhutaan ohjatusta harrastamisesta. Koetamme myös muistuttaa, että kaikki liikkuminen ja tekeminen voi olla harrastamista, jos se on lapselle mielekästä, vaikka se ei ohjattua olisikaan, Hostila muistuttaa.

Vaikka kuinka oltaisiinkin ponnisteltu ja nähty vaivaa, tilanne voi olla silti vaikea.

– Aina ei välttämättä nähdä sitä hätää, mikä perheissä on, kun kaikesta säästetään. Monet sanovatkin, että kaikesta mistä voidaan on säästetty, että lapset saisivat jatkaa harrastamista. Aina sekään ei vain riitä, Hostila harmittelee.

Kampanja käynnistyi 20.8. ja jatkuu 11.9. saakka. Lahjoituksille ei ole asetettu minkäänlaisia määrä- tai hintamäärityksiä. Ainoa reunaehto on se, että lahjoitettavan tavaran täytyy olla ehjää ja hyväkuntoista. Hostila toteaakin, että jokaikinen pienikin apu on erittäin tervetullutta.

– Mitään tekoja ei sovi aliarvioida, kaikki on yhtä tärkeää.

Salibandyliitto on iso lajiliitto Suomessa ja Hopessa iloitaankin, että se saatiin mukaan kampanjaan.

– Salibandyliitto on hyvin ytimessä lasten ja nuorten liikuttamisen kannalta. Tiedän, että myös lapsia ja nuoria on aiemmin osallistunut tähän keräykseen. On lämmittävää, että myös uusi sukupolvi kasvaa muiden auttamiseen mukaan. Välillä tuntuu jopa, että he ovat astetta empaattisempia ja ymmärtävät vähävaraisuuden ilmiötä paremmin kuin me aikuiset.

Myös Stadium- ja Stark-kauppaketjut ovat näkyvissä rooleissa.

– Miesten salibandyn MM-kisathan siirtyivät viime vuodelta tälle vuodelle, joten saimme lisäkierroksen tähän. Keräyslaatikot ovat Stadiumin ja Starkin myymälöissä. Tavarat lähtevät jakoon keräyksen päätyttyä, kun saamme tavarat toimitettua toimipisteillemme. Sitten paikallistoimistot alkavat jakaa niitä eteenpäin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Salibandy