Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Paralympialaiset käynnistyvät Tokiossa – Suomen joukkueella hurja 7 mitalin tavoite

Henry Manni kantaa Suomen lippua paralympialaisten avajaisissa
AOP

Paralympialaiset käynnistyvät Tokiossa tiistaina, jolloin järjestetään kisojen avajaiset. Avajaisissa Suomen lippua kantavat ratakelaaja Henry Manni sekä kouluratsastaja Pia-Pauliina Reitti.

Varsinaiset kisat alkavat keskiviikkona. Suomalaisista ensimmäisenä tulessa on Aino Tapola pöytätenniksessä. 23-vuotias Tapola on paralympialaisten ensikertalainen.

Kokonaisuudessaan Suomen joukkueessa on 16 urheilijaa, jotka osallistuvat seitsemään eri lajiin. Joukkueella on hurja seitsemän mitalin tavoite. Koko olympiadin, joka käsittää sekä PyeongChangin talvi- että Tokion kesäkisat, mitalitavoite on kymmenen. Talvikisoista käteen jäi kolme mitalia, jolloin Suomen joukkue lähtee Tokioon kunnianhimoinen tavoite matkassaan.

– Olympialaisissa pystyimme tuplaamaan Rion tuloksen Tokiossa. Edellisistä kesäparalympialaisista Riosta saavutimme kolme mitalia, joten myös paralympialaisissa edellisten kisojen tulos pitäisi pystyä tuplaamaan ja mennä vielä yksi yli siitäkin. Se on tietysti hurjan kova tavoite, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kommentoi tavoitetta Olympiakomitean tiedotteessa.

Suomen mitalisaumat ovat erinomaiset erityisesti yleisurheilussa, sillä vuoden 2019 parayleisurheilun MM-kisoista Suomi onnistui kaappaamaan jopa viisi mitalia.

– Kun katsotaan joukkueen kokoa, yleisurheilu on kantava voima – samoin kuin vammattomien puolella, Lehtimäki muistuttaa.

Suurin mitalisuosikki lienee T54-luokan ratakelaaja, maailmanennätysmies ja olympialaisten viisinkertainen kultamitalisti Leo-Pekka Tähti. Menestystä sopii odottaa myös Henri Mannilta ja Toni Piispaselta, jotka ovat niin ikään ratakelaajia, sekä keihäänheittäjä Marjaana Heikkiseltä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut