Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Pikakävelijä Jarkko Kinnunen lopettaa uransa

Jarkko Kinnunen lopettaa uransa
AOP

37-vuotias Jarkko Kinnunen on ilmoittanut lopettavansa pitkän uransa tähän syksyyn. Kotimaassa viimeiseksi kilpailuksi jää Kalevan kisat, minkä jälkeen pikakävelijä nähdään mahdollisesti vielä Suomi-Ruotsi-maaottelussa syyskuussa. Kalevan kisoissa Kinnunen hakee uransa kuudetta kultaa.

Valentin Konosen valmennuksessa oleva pikakävelijä on kilpaillut 15 vuotta maailman huipulla. Kinnunen on erikoistunut erityisesti 50 kilometrin kävelyyn. Matka jää kuitenkin pois arvokisoista pois, mikä vaikutti konkarin lopettamispäätökseen.

– Osittain päätös lähti siitä, että 50 kilometriä jää arvokisoista pois. Olen aina ajatellut, että juuri viisikymppinen on matkana minun vahvuuteni, Kinnunen kertoo Urheiluliiton tiedotteessa.

Arvokisakonkari Kinnunen edusti Suomea yhteensä 15 kertaa MM- ja EM-kisoissa sekä olympialaisissa. Jalasjärveläisen paras sijoitus arvokisoista on Berliinin vuoden 2009 MM-kisoista, jolloin Kinnunen sijoittui sijalle yhdeksän.

– Berliinin kilpailu oli tosi mahtava. Silloin oli itsevarmempi olo kuin koskaan. Kisoja edeltäneen harjoituskauden syksy oli hankala, mutta tammikuusta elokuulle meni hyvin, ja vaikka kilpailussa oli vaikeuksia mahan kanssa, se ei vaikuttanut, Kinnuen kertoo.

Ammattilaisuran jälkeen urheilu ei jää kokonaan takaa alalle, sillä ura jatkuu liikunnanopettajana. Kinnunen valmistui liikunta- ja terveystieteiden maisteriksi 2017.

– Minulla oli yläasteella niin hieno liikunnanopettaja Juhani Koivula, että päätin jo silloin, että haluan joskus olla samanlainen kannustava opettaja kuin hän, Kinnunen muistelee.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu