Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

IS: Ravivalmentaja Markku Nieminen vei kilpailukieltonsa ja sakkonsa oikeuteen

Markku Nieminen raviohjaaja ravivalmentaja
AOP

Ravivalmentaja Markku Nieminen hakee kolmannen osapuolen mielipidettä hevosensa lääkeainesotkussa. Tapausta tullaan käsittelemään siviilioikeudessa.

Viime vuoden ravivalmentajaksi valittu Markku Nieminen on sukset ristissä alansa keskusjärjestön Suomen Hippos Ry:n kanssa. Huipputreenari kertoi hakevansa siviilioikeudesta ratkaisua Hippoksen hänelle heinäkuussa langettamaan tuomioon lääkeainerikkeestä.

Hippos tiedotti kesällä, että Niemisen valmentaman huipputamman Willow Priden viime toukokuussa Kuopion raveissa antamassa virtsanäytteessä todettiin jäämäpitoisuus mefenaamihappoa, joka on tulehduskipulääke. Hevonen sijoittui lähdössään toiseksi ja voitti 10 000 euron palkinnon.

Nieminen on sanonut epäilevänsä, että Willow Pride sai dopingnäytteestään löytynyttä kipulääkettä ravien vierastallissa.

Suomen eläinkilpailujen antidoping-toimikunta käsitteli Willow Priden tapausta kokouksessaan heinäkuun alussa ja totesi tapauksessa Hippoksen ravikilpailusääntöjen 45 §:n rikkomuksen ja lääkeainerikkomuksen virtsanäytteestä todetun mefenaamihapon sekä puutteellisen lääkityskirjanpidon takia. Niemiselle tuomittiin kuukauden kilpailukielto ja 3 000 euron sakko.

Willow Pride vapautui kilpailukiellostaan välittömästi, koska sen voittamaa palkintosummaa ei ollut lääkeainetestin vuoksi ehditty vielä maksaa eikä sitä näin ollen tarvinnut periä takaisin.

Ravikilpailusääntöjen mukaan hevosista otetuista veri-, virtsa- tai muista näytteistä ei saa kilpailuhetkellä tai siihen verrattavan suorituksen aikana löytyä elimistöön kuulumattomia lääkeainejäämiä. Kaikki hevosen lääkitseminen on kielletty neljä vuorokautta ennen kilpailua. Tulehduskipulääkkeiden varoaika on minimissään 14 vuorokautta.

Lääkeainerikkomuksessa löydetty jäämäpitoisuus oli Hippoksen tiedotteen mukaan niin alhainen, ettei sillä todennäköisesti ollut vaikutusta Willow Priden suorituskykyyn.

Nieminen valitti rangaistuksestaan ravituomioistuimeen, koska hänen mielestään oli mahdotonta, että Ponstan Forte -tulehduskipulääkettä olisi joutunut Willow Priden elimistöön hänen tallissaan. Ravituomioistuin piti viime viikonlopun kokouksessaan Niemiselle langetetun tuomion ennallaan.

- Jäämä on todettu. Sitä, olisiko jäämä tullut vierastallin likaisista puruista tai muista epäpuhtauksista, oli vaikea päätellä. Ja olisiko se näkynyt samana päivänä annetussa näytteessä? Antidopinglautakunnan lausunto ratkaisi, puheenjohtaja Kalevi Palotie kommentoi ravituomioistuimen ratkaisua Hevosurheilulle.

Nieminen ei jätä asiaa tähän. Hän kertoi Hevosurheilun uutisessa valittavansa Hippoksen päätöksestä siviilioikeuteen.

- Mielestäni on täysin mahdotonta, että kyseistä lääkettä olisi joutunut Willow Pridelle kauttamme. Sitä ei ole käytetty tallillamme 15 vuoteen. Meillä leikataan vuosittain useita hevosia, joille annetaan kipulääkkeeksi metaania. Jos vaikka sellaista ainetta olisi löytynyt Willow Pridesta, olisin voinut hyväksyä tuomioni, Nieminen totesi.

- En voi olla varma, mutta käsitykseni on, että Willow Pride sai Ponstan Fortea toukokuussa Kuopion raviradan vierastallissa, joka oli vähän sotkuinen.

Nieminen sanoi, että hän jättää siviilikanteen oikeuteen huomenna torstaina.

- Tämä on laajakantainen juttu, johon haen kolmannen osapuolen mielipidettä antidoping-toimikunnan ja Hippoksen toimintaan ja rangaistusteni oikeellisuuteen. Nythän antidopingtoimikunnan lausunto on tehty vajavaisilla perusteilla, ja keskusjärjestö käytti sitä kriteerinä tuomiossaan.

- Ei voi olla niin, että ravivalmentaja on vastuussa ihan kaikesta, vaikka asioita hoidetaan eri paikoissa väärin niin kuin tässä tapauksessa on mielestäni käynyt.

Niemisen kuukauden kilpailukielto alkaa tämän viikon perjantaina. Hän ei saa toimia sinä aikana vastuuvalmentajana, eli esimerkiksi mennä ravikilpailuihin tai ilmoittaa hevosiaan startteihin.

- Tallimme toiminta ei muutu kilpailukieltoni aikana oikeastaan muuten kuin, että hevosten vastuuvalmentajana on kuukauden ajan Sami Sandberg.

Lähde: Ilta-Sanomat

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut