Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Kamppailulajit

Painija Elias Kuosmanen joutui käsileikkaukseen Tokion olympialaisten jäljiltä

Elias Kuosmanen paini
AOP

Suomalaispainija Elias Kuosmanen kertoi Yle Urheilulle kyynärpäänsä leikkauksesta, johon joutui Tokion olympialaisissa tulleen vamman myötä.

Painija Elias Kuosmasen Tokion olympialaisissa vammautunut vasen kyynärpää jouduttiin leikkaamaan ja operaatio onnistui hyvin. Kuosmanen kertoo lääkärin sanoneen, että kädestä tulee kuntoutuksen jälkeen vahvempi kuin aiemmin.

– Sivuside oli kokonaan poikki, mikä näkyi jo magneettikuvassa. Mitään muita löydöksiä tai yllätyksiä ei löytynyt. Reidestä otettiin siirre, laitettiin uudeksi sivusiteeksi ja vanhaakin pystytiin hyödyntämään, Kuosmanen kertoo.

Kuosmanen kamppaili Tokiossa miesten kreikkalais-roomalaisen painin raskaassa sarjassa eli 130-kiloisissa. Ennen kisoja oli selvää, että Kuosmasen paino, 112 kiloa, on kevyt, mutta hän oli päättänyt olla ajattelematta asiaa painimatolla.

– Kun olympialaiset ovat lapsesta lähtien ollut tavoitteena, sinne lähdetään tappelemaan ja laittamaan itsensä likoon. Lähdin tavallaan tappelemaan kuin hullu matolle, mikä vaati aika paljon rohkeutta. Mutta sitten taas jälkikäteen katsottuna se oli tyhmänrohkeaa.

Kuosmanen satutti kätensä olympialaisten avauskamppailussaan Georgian Jakobi Kajaiania vastaan. Suomalainen kärsi kaikissa otteluissa murskatappiot, mutta ei selitellyt huonosti menneitä kisoja Tokiossa. Kuosmanen muistaa loukkaantumistilanteen kuitenkin varsin selvästi.

– Se liike oli oikeastaan jo lähtenyt, lantioni oli pyörähtänyt, joten oli todella typerää jättää se käsi sinne alle. Olisi täytynyt antaa ensimmäisen rullin pyörähtää ja ruveta keskittymään seuraavaan tilanteeseen ja otteluun. Panttasin kättä loppuun asti ja, no joo hienoa, halusin taistella. En tiedä oliko se niin järkevää näin jälkiviisaana. Ei tuollaista mörköä pelkällä kyynärpäällä puolusteta.

Kuosmasen mukaan etukäteen oli tiedossa, että riski loukkaantua on itsestäänselvä, koska vastustajat ovat yli kymmennen kiloa painavampia. Samalla hän kokee tilanteen olleen tapaturma, joka olisi voinut sattua itseään kevyemmänkin painijan kanssa. Hän sanoo pohtineensa päänsä puhki miettien, mikä oli lopulta päällimmäinen syy loukkaantumiseen: oliko se ylivoima vai ainoastaan harmillinen sattuma.

– Minulla on sellainen ajatus aina, että kisamatolla, ja varsinkin olympialaisissa, pitää mentaliteetin olla niin kova, että uskaltaa laittaa kropan peliin ja olla valmis jopa rikkomaan itsensä.

Nyt Kuosmaselle on tärkeintä saada kätensä kuntoutettua, mikä hänen mukaansa etenee oppikirjan mukaan. Lajiharjoitusten pariin pääsemiseen menee vielä aika pitkään, mutta keskivartalo- ja jalkaharjoitukset hän pääsee aloittamaan parin viikon kuluttua, kunhan haavat paranevat.

Samalla Kuosmasella on aikaa pohtia, aikooko hän jatkaa raskaassa sarjassa, vai palaako hän alempaan painoluokkaan.

– Olen miettinyt asiaa tosi paljon ja sanotaan, että pohdinta on vielä käynnissä. Olen pohtinut molempia vaihtoehtoja, ja pohdin vielä vähän lisää. En ole vielä tehnyt päätöstä, kummassa sarjassa jatkan.

Lähde: Yle Urheilu

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Kamppailulajit