Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Susiladiesissä debytoinut Liisa Taponen siirtyy pelaamaan USA:n yliopistosarjaan – Ensi kausi vielä Suomessa

koripallo
AOP

Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

193-senttinen 19-vuotias Liisa Taponen pelasi erinomaisen tulokaskauden Korisliigassa tilastoiden Pyrinnölle keskimäärin 11,9 pistettä, 9,6 levypalloa ja 0,7 torjuntaa ottelua kohden. Ennen siirtymistään Yhdysvaltojen yliopistosarjaan NCAA:han, Taponen tulee pelaamaan ensi kauden HBA-Märskyssä Korisliigaa.

– Olen tykännyt tosi paljon heidän valmentajista. He ovat kokeneita ja mahtavia tyyppejä. Lisäksi olen kuullut pelaajilta paljon hyvää ja näen, että myös pelillisesti sovin joukkueeseen hyvin, Taponen kommentoi siirtoaan.

Illinoisin päävalmentaja toimii Nancy Fahey, joka valittiin naisten koripallon Hall of Fameen vuonna 2012. Illinoisin konferenssina on taas kivenkova Big Ten.

– Odotan innolla kovia pelejä ja uskon, että Illinois on minulle loistava paikka kasvaa ja kehittyä. Toivon nousevani joukkueen avainpelaajaksi ja haluan auttaa joukkuetta menestymään.

Taponen on pelannut urallaan yhteensä 56 nuorten maaottelua ja teki debyyttinsä naisten maajoukkueessa tämän kesän Latvia-maaotteluissa. Taponen on Pyrinnön kasvatti, joka on pelannut myös Pyrintö Akatemiassa. Hänellä on yksi kulta ja yksi pronssi 16-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjasta Pyrinnön kanssa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo