Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com

Muut

HS: Sport Fund -rahasto jakoi ensimmäiset tukirahansa

Rosa Pohjolainen alppihiihto
AOP

Suomalainen urheilijoiden tukemiseen perustettu Sport Fund -rahasto jakoi kolmelle nuorelle urheilijalle mittavat tukisummat.

Alppihiihtäjät Rosa Pohjolainen ja Erika Pykäläinen sekä sulkapalloilija Joakim Oldorff ovat urheilijarahasto Sport Fundin ensimmäiset tukiurheilijat. Sport Fund julkisti valinnat perjantaina Olympiastadionilla. Fund managerin tittelillä operoiva entinen huippukiekkoilija Jyrki Louhi kertoi rahaston olevan nuorille urheilijoille yhtiökumppani eikä menestyssidonnainen kumppani.

– Pääpaino ei ole siinä, että innostumme edellisen viikon tuloksista, vaan kyllä tässä on aikaakin käytetty heihin, Louhi sanoi.

Kolmikko saa aikanaan seuraa, sillä Sport Fundin tukiurheilijaksi pääsee kaikkiaan 18 nuorta, urallaan startup-vaiheessa olevaa yksilölajien urheilijaa. Sport Fund on maailmanlaajuisestikin harvinainen rahasto, sillä nuoriin yksilöurheilijoihin sijoitettavat rahat, kaikkiaan noin 1,6 miljoonaa euroa on kerätty vapailta markkinoilta. Nyt valitut kolme urheilijaa saavat kukin 100 000 euroa.

Vastikkeena urheilijaosakeyhtiö luovuttaa osakkeitaan rahastolle, joka tavoittelee neljän prosentin tuottoa. Louhi kertoi innovaation herättäneen matkan varrella epäilystä, hämmennystä ja kannustusta.

– KPMG tavallaan allekirjoitti näinkin hullun idean kuin yrittäjämäisen urheilijapalvelun, ja siitä siirryttiin nopeasti ajatukseen sijoittamisesta, hän sanoi.

Konsulttiyhtiö KPMG toimii rahaston pääyhteistyökumppanina. Louhi työskentelee KPMG:llä ja kuuluu Sport Fundin hallitukseen. Rahaston mukaan kukin urheilijayrittäjäksi kutsuttava tukiurheilija tulee saamaan yhteensä 100 000 euron kasvurahoituksen urheilutoimintansa kehittämiseen neljän vuoden aikana.

– Heiltä tulee aika lonkilta kovat, rohkeat ja jopa epäsuomalaiset tavoitteet, Louhi kuvaili perjantaina julkistettuja urheilijoita.

– He ovat päämäärätietoisia ja sinnikkäitä, heillä on hyvät tiimit ympärillään ja paljon hyviä henkisiä ominaisuuksia,

18-vuotias Pohjolainen kertoi valinnan tuntuvan hienolta. Mukana olo on hänelle kunnia-asia. Hän ylsi jo viime kaudella pujottelussa maailmancupin pisteille Levillä.

– Ennen kaikkea on siistiä ryhtyä nuoreksi yrittäjäksi urheilu pääpainona. Opittavaa on aika paljon, mutta aikaa löytyy, hyvinkääläinen alppihiihtäjä sanoi.

Samoilla linjoilla olivat kaksi muutakin valittua.

– Olen tosi otettu tämmöisestä mahdollisuudesta. Odotan innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, hyvinkääläinen 20-vuotias Pykäläinen kertoi. Hän debytoi alppihiihdon maailmancupissa kaudella 2018–2019.

– On tosi hienoa tulla tähän. Saan panostaa täysillä intohimooni sulkapalloon, espoolainen 18-vuotias Oldorff lisäsi.

Oldorff saavutti viime vuonna EM-pronssia 19-vuotiaiden sarjassa.

KPMG:n entiset tukiurheilijat Tanja Poutiainen-Rinne ja Laura Lepistö ovat mukana sijoitusrahastoa hallinnoivassa Sport Fund Management Oy:ssä.

– Näen tämän yhtenä tulevaisuuden rahoitusmallina ja innovatiivisena ratkaisuna, joka osaltaan tuo lisää euroja suomalaiseen urheiluun, Poutiainen-Rinne sanoi ja painotti suomalaisen urheilun tarvitsevan kaikenlaisia tukimalleja.

– Haluamme sijoittaa ja panostaa nuoriin nouseviin urheilijoihin, jotka ovat urallaan vaiheessa, jossa pitää tehdä isoja ratkaisuja. Kaikki se vaatii rahoitusta.

Rahaston perustajiin ja osakkaisiin kuuluvat myös muun muassa Hanna-Maria Hintsa ja Thomas Johanson.

Purjehduksen 49er-luokan olympiavoittaja Johanson kertoi kokemuksiinsa nojaten, että intohimoinen yksilöurheilija löytää sponsoreita mitalien jälkeen.

– Silloin kun eniten tarvitset rahoitusta, silloin sinulla ei ole. Kun kisat menivät hyvin, kaikki taputtivat selkään. Kun kisat menivät huonosti, kaikki kysyivät, että miten ne opiskelut, hän sanoi.

Sport Fund -urheilijarahasto kertoi tavoittaneensa sijoittajat hienosti, sillä rahaston 1,6 miljoonan euron tavoitepääoma ylimerkittiin jo viime vuonna. Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori kertoi uskovansa siihen, että ihmiset ovat ymmärtäneet liikunnan laajemman merkityksen vasta siinä vaiheessa, kun korona-kriisi sulki lasten ja nuorten liikuntapaikkoja.

– Kysymys ei ole liikunnasta ja urheilusta itsestään, jolla silläkin on itseisarvo, vaan sillä, minkälaisia monentyyppisiä positiivisia heijastusvaikutuksia sillä on yhteiskuntaan.

Lähde: Helsingin Sanomat

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut