Seuraa meitä:

Yleisurheilu

Antti Ruuskasen upea keihäsura on ohi – ”Ei pystynyt muuta kuin viheltämään pelin poikki”

Antti Ruuskanen
AOP

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen on päättänyt uransa. Miehen viimeiseksi kilpailuksi jää Tampereella kisatut Kalevan kisat, joissa savolainen ei kuitenkaan loukkaantumisen vuoksi pystynyt heittämään. Ruuskanen pääsi kuitenkin kentällä kuninkaan tuoliin ja yleisön eteen jättämään haikeat hyvästit.

37-vuotias olympiahopeamitalisti ja Euroopan mestari Ruuskanen ilmoitti uransa päätöksestä Tampereella lauantaina. Miehen oli määrä heittää keihäskisan karsinnassa lauantaina, mutta ilmoittikin urheilumaailman yllätykseksi lopettavansa aktiiviuransa. Heittokäden kipeytynyt hauisjänne esti kisaamisen.

”Viikko sitten tein heittoharjoitusta, ja heittokäden hauisjänne kipeytyi sen verran, ettei sillä pysty täydellä teholla heittämään”, Ruuskanen sanoi Iltalehden mukaan.

”Ei pystynyt muuta kuin viheltämään pelin poikki, ja päättää, että ura loppuu tähän päivään.”

Ruuskanen asteli yleisön eteen ja stadionilla katseltiin isolta näytöltä videota miehen uran suurimmista hetkistä.

Upeita hetkiä miehen uralle onkin mahtunut – Lontoon olympialaisissa vuonna 2012 Ruuskanen saavutti hopeaa ja Zürichin EM-kisoista tuli Euroopan mestaruus vuonna 2014. Upean uran päätteeksi vähän jäi kuitenkin vielä kaivelemaan Ruuskasella hampaankoloon.

”Vaikea äkkiseltään sanoa, mikä on tunnelma. Vähän haikeutta ja tietysti vähän pettynytkin. Ainakin voin sanoa, että varmasti on kaikki otettu irti tästä kehosta keihäänheiton osalta”, Ruuskanen kertoi Iltalehden mukaan lauantaina.

Miehen tavoittelema olympiapaikka Tokioon jäi haaveeksi kun karsintatulos 77,89 ei riittänyt edustuspaikkaan. Ruuskanen olisi varamiehenä päässyt kisoihin lähtemään, mutta mies päätti kuitenkin olla kisoihin lähtemättä liian lyhyen varoitusajan takia.

”Jos kaikki olisi mennyt hyvin, olisin heittänyt olympialaisissa ja koittanut pärjätä siellä. Se harmittaa.”

”Toisaalta olisi harmittanut vielä enemmän, etten olisi kokeillut viimeistä valttikorttia tähän kauteen. Olisi jäänyt entä jos. Nyt tiedän, että kaikki on otettu kehosta irti.”

Toinen harmittavasti kaivelemaan jäänyt tavoite Ruuskasella on 90-metrin rajan rikkoutuminen, jtta mies ei saavuttanut. Ruuskanen heitti ennätyksensä 88,98 2015 Porissa. Tulos riittää Suomen kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi.

Rennon lempseänä savolaisena tiedetty Ruuskanen on Tero Pitkämäen kanssa yksi Suomen 2010-luvun merkittävimmistä keihäänheittäjistä. Symbolinen ympyrä sulkeutui lauantaina kun mies ilmoitti uransa päättymisestä – Ruuskasen kilpailu-ura alkoi 2003 nuorten EM-kisoissa Tampereella ja päätty lähes 2o vuotta myöhemmin samaan paikkaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Yleisurheilu