Seuraa meitä:

Yleisurheilu

Topi Raitasella tahmea juoksu Pariisin Timanttiliigassa: Yritin kyllä vääntää

Topi Raitanen pettyi 3000 metrin esteissä
AOP

Topi Raitanen osallistui lauantaina Pariisissa järjestettyyn Timanttiliigan osakilpailuun. Huippusuoritukseen olympialaisissa venynyt Raitanen joutui pettymään Pariisissa, sillä 3000 metrin esteet sujuivat aikaan 8.42,00. Raitanen oli kisassa 13.

Kisassa mentiin hurjaa vauhtia ja kärki lähti nopeasti juoksemaan omaa juoksuaan. Voittoon kiisi Kenian Benjamin Kigen kauden kärkiajalla 8.07,12. Kigen otti olympialaisissa pronssia.

Raitanen oli pettynyt omaan suoritukseensa, mutta koki ettei jalka yksinkertaisesti noussut nopeampaa.

– Onnistuttiin vaikean kauden jälkeen rakentamaan huippuvire olympialaisiin, mutta nyt reisi oli tyhjä. Yritin kyllä vääntää, muttei siitä tullut mitään, Raitanen kommentoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Kauden huippukunto oli aikataulutettu olympialaisiin, missä onnistuttiin. Raitasen mukaan vire kuitenkin laski kauden pääkisan jälkeen.

– Olympialaisten jälkeen harjoituksissa oli vielä viikon verran hyvä vire, mutta sitten tuli väsähdys. Tällaista en ole ennen kokenut, Raitanen harmitteli.

Raitanen onnistui olympialaisissa erinomaisesti. Hän nappasi juoksusta Suomen ainoan pistesijan ja samalla kestävyysjuoksun ensimmäisen pistesijan vuosikausiin.

Raitanen matkustaa heti kisan jälkeen kotiin ja kisaa sunnuntaina Kalevan kisoissa 3000 metrin esteissä. Raitanen jätti vuoden 2020 kisan väliin, mutta on mestari vuosilta 2017, 2018 ja 2019.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Yleisurheilu