Seuraa meitä:

Formula 1

F1:n Belgian GP meni pelleilyksi vesisateen vuoksi – Kirvoitti myös kitkeriä kommentteja

F1 Belgian GP 29.8.2021
AOP

F1:n Belgian GP vaikutti pitkään siltä, että sitä ei päästä ajamaan lainkaan rankan vesisateen vuoksi. Lopulta kisa ajettiin kahden kierroksen minikisana turva-auton takana.

Voiton vei Max Verstappen ennen George Russellia ja Lewis Hamiltonia. Suomalaisista Valtteri Bottas oli 12. ja Kimi Räikkönen 19.

Hamilton piti kisan johdon toimintaa täytenä pelleilynä.

– He tiesivät meidät radalle lähettäessään, että olot eivät ole sen paremmat. Ajoimme vain kaksi kierrosta turva-auton takana, jotta minimivaatimukset kisalle saatiin täytettyä. Toivon, että fanit saavat rahansa takaisin.

Hamilton sanoi, että radalla ei nähnyt viittä metriä pidemmälle eteensä.

– Sääli, koska olisin halunnut ajaa kilpaa. Tästä olisi tullut hyvä kisa, jos ei olisi satanut niin kovasti.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko ei hurrannut, vaikka talli nappasikin voiton.

– Emme ole ylpeitä tästä voitosta. Kisajärjestäjät ja johtohenkilöt yrittivät kaikkensa saadakseen kaikki radalle edes hetkeksi, jotta tällaisella kompromissilla saatiin tarvittavat kierrokset ajettua. Ei kuitenkaan ollut hyvä juttu, että katsojia pidettiin epätietoisuudessa niin pitkään, Marko totesi.

Markon mukaan jatkoa varten on pakko kehitellä uusia toimintamalleja.

– Ilmassa oli paljon epävarmuutta siitä, alkaako kisa vai ei. Tämä ei ollut miellyttävä päivä. Tulevaisuudessa on keksittävä jokin parempi ratkaisu.

– Jos olosuhteet olivat niin huonot, kisaa olisi voinut lykätä kolmella tai neljällä tunnilla heti alkuunsa. Tai siirtää kisa huomiselle. Sekin olisi ollut mahdollista.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Formula 1