Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Kamppailulajit

Kaksi afganistanilaista paralympiaurheilijaa pääsi pakenemaan maasta ja Tokion paralympialaisiin

Olympiarenkaat koristavat Tokiota
AOP

Afganistanilaiset paralympiaurheilijat Zakia Khudadadi ja Hossain Rasouli saapuivat Tokioon päästyään pakenemaan Afganistanista Ṭālibānin hirmuhallintoa.

Afganistanilaisurheilijat Zakia Khudadadi ja Hossain Rasouli olivat ihmisjoukossa, jonka Australian kuninkaalliset ilmavoimat pelastivat Ṭālibānin hallitsemasta Afganistanin Kabulista, Kansainvälinen paralympiakomitea IPC kertoi tiedotteessaan.

Khudadadi on Afganistanin ensimmäinen naisurheilija, joka on kilpaillut paralympialaisissa sitten Ateenan vuoden 2004 paralympialaisten. Hän ehti ajoissa kilpailemaan normaalisarjassaan, naisten 44-49 kilon painoluokassa taekwondossa, torstaina.

Rasouli oli alun perin ilmoitettu miesten 100 metrin T47-luokkaan, joka pidettiin lauantaina. Viivästyksen jälkeen Rasouli on nyt mukana 400 metrin T47-kilpailussa, joka pidetään perjantaina.

Alunperin, kun näytti siltä, ​​että kahden hengen joukkue ei pystyisi lähtemään Afganistanista kilpailemaan, IPC järjesti Afganistanin lipun kantamisen avajaisissa viime tiistaina osoittaakseen yhtenäisyyttä ja tukea afganistanilaisurheilijoille.

Hurja pelastus

Kabulin lentokentällä istunut urheilijapari lähetti avunpyynnön australialaiselle WhatsApp-ryhmälle. Asevoimat vapauttivat heidät saapumaan suojattuun vyöhykkeeseen sen jälkeen, kun he olivat osoittaneet Australian hätäviisumiasiakirjat. Heidät vietiin Ranskan Pariisiin toipumaan ennen matkaa Tokioon.

IPC:n mukaan IPC:n puheenjohtaja Andrew Parsons tapasi urheilijat Tokion paralympiakylässä. IPC kertoi myös, että he eivät ole käytettävissä haastatteluihin, ja heille on annettu lupa ohittaa tavalliset lehdistötilaisuudet. Paralympialaiset päättyvät 5. syyskuuta.

– 12 päivää sitten meille ilmoitettiin, että Afganistanin paralympiajoukkue ei voinut matkustaa Tokioon, mikä särki kaikkien paralympialaisiin osallistuvien sydämet ja sai molemmat urheilijat tuhoon, Parsons kertoi tiedotteessa.

– Tämä ilmoitus käynnisti suuren maailmanlaajuisen operaation, joka johti heidän turvalliseen evakuointiin Afganistanista, toipumiseen Ranskassa ja nyt heidän turvalliseen saapumiseensa Tokioon.

IPC:n urheiluneuvoston puheenjohtaja Chelsey Gotell toivotti urheilijat tervetulleiksi IPC:n antamassa lausunnossa.

– Tokion 2020 paralympialaisissa kilpailevien 4 403 paralympiaurheilijani puolesta toivotan Zakian ja Hossainin tervetulleiksi paralympiakylään.- Molemmat urheilijat ovat olleet erittäin selviä siitä, että vuosien harjoittelun jälkeen he halusivat kilpailla suurimmalla näyttämöllä, Tokion 2020 paralympialaisilla. Se, että niin monet viranomaiset ovat yhdessä tehneet tämän mahdolliseksi, on todella hienoa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Kamppailulajit