Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Kansainvälisen olympiakomitean pitkäaikainen puheenjohtaja Jacques Rogge on kuollut

Jacques Rogge kunniapuheenjohtaja IOC
AOP

Kansainvälinen olympiakomitea IOC ilmoitti entisen puheenjohtajansa Jacques Roggen kuolemasta. Hän oli 79-vuotias.

Jacques Rogge oli IOC:n kahdeksas puheenjohtaja vuosina 2001-2013, minkä jälkeen hänestä tuli kunniapuheenjohtaja. Hän oli naimisissa Anne Roggen kanssa ja heillä oli poika, tytär ja kaksi lastenlasta. Rogge oli ortopedinen kirurgi, joka on suorittanut urheilulääketieteen tutkinnon. Hänelle myönnettiin myös kreivin arvonimi.

Rogge oli Belgian rugby-mestari ja edusti maataan maajoukkueessa. Hän oli 16-kertainen Belgian kansallinen mestari ja purjehduksen maailmanmestari. Hän kilpaili myös purjehduksessa Finn-jollissa kolmissa olympialaisissa vuosina 1968, 1972 ja 1976.

Urheilijauransa jälkeen hänestä tuli Belgian ja Euroopan olympiakomiteoiden presidentti, ja hänet valittiin IOC:n puheenjohtajaksi vuonna 2001. IOC:n puheenjohtajakauden jälkeen hän toimi myös nuoriso-, pakolais- ja urheiluvaltuutettuna Yhdistyneissä kansakunnissa YK:ssa.

IOC:n puheenjohtaja Thomas Bach muisteli Roggea muistokirjoituksessa.

– Ennen kaikkea Jacques rakasti urheilua ja urheilijoiden kanssa olemista – ja välitti tämän intohimon kaikille, jotka tunsivat hänet. Hänen ilonsa urheilusta oli tarttuvaa.

– Hän oli taitava puheenjohtaja, joka auttoi modernisoimaan ja muuttamaan IOC:tä. Hänet muistetaan erityisesti nuorten urheilun puolustamisesta ja nuorten olympialaisten avaamisesta. Hän oli myös raikas puhtaan urheilun kannattaja ja taisteli väsymättä dopingin pahuutta vastaan.

Bachilla ja Roggella oli myös yhteistä historiaa.

– Koska meidät valittiin yhdessä IOC:n jäseniksi, meillä oli ihana ystävyyssuhde, ja tämä jatkui hänen viimeisiin päiviinsä, jolloin koko olympialiike ja minä voisimme edelleen hyötyä hänen panoksestaan, erityisesti kulttuuri- ja perintösäätiön hallituksessa.

“Koko olympialiike suruttaa syvästi suuren ystävän ja intohimoisen urheilun ystävän menettämistä.”

Kunnioituksen merkkinä olympialippu lasketaan puoleen tankoon viiden päivän ajaksi Olympic Housessa, Olympiamuseossa ja kaikissa IOC:n kiinteistöissä, ja IOC kehottaa kaikkia kansallisia olympiakomiteoita ja kansainvälisiä liittoja liittymään tähän eleeseen.

Roggen oerhe on pyytänyt, että heidän yksityisyyttään kunnioitetaan tällä hetkellä, kun he ovat surullisia menetyksestään, ja että kaikki viestintä tänä aikana tapahtuu IOC:n kautta. Yksityisen perheseremonian jälkeen järjestetään myöhemmin tänä vuonna julkinen muistotilaisuus, jossa olympialiikkeen jäsenet ja ystävät voivat muistaa hänen elämänsä ja suuren panoksensa urheiluun.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut