Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

F1:n toimitusjohtaja Stefano Domenicali: Belgian GP:n päätöksillä ei kaupallista yhteyttä

Stefano Domenicali toimitusjohtaja F1
AOP

F1:n toimitusjohtaja Stefano Domenicali kiistää, että Belgian GP:n ratkaisuissa olisi ollut kyse raha-asioista.

Formula 1:n toimitusjohtaja Stefano Domenicali on kiistänyt, että kaksi kierrosta turva-auton takana Spassa, jotta he voisivat esittää kilpailutuloksen, oltaisiin ajettu kaupallisten velvoitteiden vuoksi.

– Se ei ole täysin totta.

Lukuisat kuljettajat, mukaan lukien Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel, arvostelivat kilpailun johdon lähestymistapaa lähettää kuljettajat uudelleen radalle muuttumattomista olosuhteista huolimatta. Esimerkiksi Vettel raivosi radiossa kuullessaan, että kilpailu on aloitettava uudelleen.

– Mitä eroa nyt on? Ei ole mitään. Luulen, että ero on TV-rahoissa, saksalainen raivosi.

Hamilton yhtyi Vettelin puheisiin.

– Kahdella kierroksella oli kyse rahasta. Nyt jokainen saa rahansa.

Domenicali kiistää kuljettajien väitteet.

– Ehdottomasti. Siksi sanon kyllä, jos oletetaan, että kaupallinen yhteys on väärin.

Hän ymmärtää täysin Michael Masin ja kilpailunjohdon tekemät päätökset.

– Se on sääli ihmisille, koska kaikki haluavat nähdä todellisen kisan. Mutta kilpailunjohdon päätökset olivat täysin oikeita. Oli tahtotila ja halu järjestää kilpailu, Domenicali totesi.

Sään tilanteen odotettiin myös paranevan. Ikävä kyllä tilanne ei kehittynyt haluttuun suuntaan.

– Heti kun he lähtivät jälleen ulos, uusi sääennuste ilmoitti sen olevan mahdotonta. Huolimatta kaikkien pettymyksestä, mielestäni se oli oikea asia johdon kannalta, Domenicali puolusteli.

Miten käy fanien rahojen?

Paikan päällä olevat lukuisat fanit, jotka pysyivät sateessa tuntikausia, ovat todennäköisesti eri mieltä. Kuljettajat ilmaisivat yksimielisesti pahoittelunsa katsojien kohtaamien olosuhteiden vuoksi. Esimerkiksi Hamilton vaati suoraan sanottuna, että fanit maksavat takaisin rahansa.

Domenicali puolustaa myös kustannusten kattamista.

– Valitettavasti emme hallitse aikaa. Olipa kaksi kierrosta tai ei mitään, kulut olivat olemassa. Joten ei ole kyse kierroksista. Kyse on siitä, että yritimme ajaa kilpailua. Kilpailun johto yritti kaiken tehdäkseen sen. Kuten sanoin, kyse ei ole kierroksista. Olosuhteet olivat vain valitettavia.

Turvallisuus ajoi kaiken edelle.

– Se on erittäin, erittäin tärkeää. Olen ensimmäinen pettynyt, koska rakastan kilpa-ajoa. Mutta aina on olosuhteita, joissa se ei toimi.

F1 on kuitenkin aiemminkin maksanut korvauksia faneille poikkeustilanteissa. Esimerkiksi vuonna 2005 Indianapolisin GP:ssä, kun vain kuusi Bridgestone-kuljettajaa osallistui kilpailuun Michelin-tallien vetäytymisen jälkeen, fanit saivat rahansa takaisin. Tästä keskustellaan nyt järjestäjien kanssa Spassa, Domenicali sanoo. Heidän olisi tehtävä päätös.

– Emme ole niitä, jotka myyvät lippuja. Kyse on ymmärtämisestä, mikä on oikea korvaus järjestäjiltä faneille. Olen varma, että ideoita on jo olemassa, Domenicali uskoo.

Domenicalli korosti myös, että kisan siirtäminen maanantaille olisi ollut mahdotonta.

– Kyse ei ole logistisista syistä, vaan monista muista. Kilpailua ei voi lykätä seuraavaan päivään monien asioiden vuoksi, olipa kyse sitten virkailijoiden tai muiden ihmisten saatavuudesta, Domenicali sanoi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1