Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Yleisurheilu

IL: Oliver Helanderin valmentaja Tero Pitkämäki aikoo selvityttää perinpohjin Helanderin vammaongelmat

Oliver Helander keihäänheitto
AOP

Suomen keihäänheiton legenda Tero Pitkämäki solmi Oliver Helanderin kanssa valmennussopimuksen viime viikolla. Pitkämäkeä kuitenkin huolestuttavat Helanderin jatkuvat vammaongelmat.

Olkapää, kyynärpää ja tukijalka ovat vaivanneet Oliver Helanderin keihäänheittouraa jo vuosien ajan. Tokion olympiamatkaa häiritsi oikean reiden lähentäjälihaksen vamma, joka tuli viimeistelyleirin jälkeisissä harjoituksissa. Raaseporilaisen akillesjänteenne on ollut kipeä vuoden 2019 MM-kisojen treenileiristä asti.

Valmentaja Tero Pitkämäen mukaan Helanderin terveystilanteeseen pitää puuttua heti.

– Potentiaali on kova ja vielä nähtävissä. Vaivat alkavat kuitenkin vaikuttaa ja potentiaali alkaa hiipua. Jos vammoja ei hoida, tuosta tasolta ei pääse hirveästi eteenpäin, Pitkämäki kommentoi.

– Huippukeihäänheitossa vaivoja voi olla, mutta ei liian kriittisiä. Ykkösasia olisi saada vaivat kuriin ja lähteä uudelleen perusasioista liikkeelle.

Pitkämäki aikoo passittaa Helanderin kauden jälkeen lääkäriin lisätutkimuksiin.

– Nilkka ei voi olla jatkuvasti kahta vuotta kipeä. On siellä oltava jotain vikaa. Olkapää on huolestuttavin vamma. Jos sitä joudutaan operoimaan, toipuminen kestää kauan. Ei ole varmuutta, pääseekö samalle tasolle enää uudelleen.

Helander kertoi sunnuntaina kärsineensä olkapään kivuista jo kolme vuotta. Vamma voi vaatia leikkaushoitoa piankin. Muutaman viikon kuluttua selviää myös, miten akillesjännettä hoidetaan.

Helander ja Pitkämäki eivät ole vielä ehtineet keskustella valmennuslinjasta sekä tulevaisuuden tavoitteistaan. Pitkämäen mukaan asiasta käydään vielä pitkät väännöt.

Pitkämäki aikoo monipuolistaa suojattinsa harjoittelua reilusti. Olennaista on päättää, onko tavoite ensi kaudessa vai kauempana tulevaisuudessa. Pitkämäki toivoo, että katse käännettäisiin isoon kuvaan, eikä vain ensi kesään.

– Haluaisin lähteä siitä, että tavoite olisi Pariisin olympialaiset 2024. Siihen ehditään laittamaan asiat viimeisen päälle kuntoon. Kolme vuotta riittää hyvin.

Helander ei osaa vielä pohtia tulevaisuuden tavoitteitaan. Kaikki riippuu siitä, joutuuko hän veitsen alle.

Lähde: Iltalehti

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu