Seuraa meitä:

Yleisurheilu

IS: Senni Salmisen epäreiluun kohtaloon haetaan asiallista ratkaisua

Senni Salminen hyppäsi uuden Suomen ennätyksen.
AOP

Viime loppuviikon suuria yleisurheilun puheenaiheita oli kolmiloikan SE-naisen Senni Salmisen kova kohtalo. Salminen kuuli torstaina Lausannessa, ettei hän pääse lainkaan hyppäämään viikonvaihteen Kalevan Kisoihin Tampereelle.

Senni Salmisen olisi pitänyt Lausannen Timanttiliigassa selvittää Kalevan kisojen karsintaraja 12,50 päästäkseen Kalevan Kisoihin, mutta hän hyppäsi kolmesti yliastutun.

Kalevan kisojen tuomarineuvosto oli lajivalmentaja Tuomas Sallisen aloitteesta tehnyt päätöksen, jolla Salminen ja toinen olympiaedustaja Kristiina Mäkelä saavat suorittaa karsinnan Sveitsissä.

Päätös tarkoitti myös, ettei kummallakaan ole sen jälkeen asiaa Kalevan kisojen karsintaan, jos käkikellomaassa kävisi niin sanotusti kylmät. Näin haluttiin välttää tilanne, jossa naisille olisi kuormittavassa lajissa tullut kolme kilpailua neljään päivään.

Kun Salminen oli yliastunut itsensä pihalle Kalevan kisoista, lajivalmentaja Sallinen myönsi, että pääsyy tapahtuneeseen oli hänen heikko viestintänsä. Salminen luuli, ettei Lausannen tuloksella ole merkitystä ja että hän pääsee Tampereen karsintaan joka tapauksessa.

Ilta-Sanomat oli nähnyt Sallisen lähettämän viestin, joka tukee Salmisen näkemystä. Viestissä sanotaan yksiselitteisesti, että Kalevan kisojen karsintaan pääsee, vaikkei Lausannessa syntyisi finaaliin oikeuttavaa tulosta.

Uuden informaation perinpohjaisesti järkyttämä Salminen ei ole Sveitsistä palattuaan ottanut asiaan julkisesti kantaa, ja hänen valmentajansa Matti Mononen on yrittänyt levittää öljyä kiihkeille laineille.

Tapahtuneen viimekätinen sylttytehdas eli Suomen Urheiluliitto on nyt ottanut lusikan kauniiseen käteen. Liitto julkistaa maanantaina iltapäivällä ensi viikonvaihteen Ruotsi-otteluun lähtevän joukkueensa, jossa Salmisella on erittäin iso rooli.

Salminen on Ilta-Sanomien tietojen mukaan valittu maaotteluedustajaksi sekä päälajiinsa kolmiloikkaan että pituushyppyyn. Viimeksi mainittu hypätään lauantai-iltana, kolmiloikka sunnuntaina iltapäivällä. Kolmiloikkaan Salmisen valinta oli itsestäänselvyys.

Lähde: Ilta-Sanomat

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Yleisurheilu