Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Korisliigan Kouvot hankki kaksi ulkomaalaisvahvistusta

Kouvolan Kouvot Korisliiga
AOP

Korisliigassa pelaava Kouvolan Kouvot on vahvistanut kuluvan kauden joukkuettaan yhdysvaltalais- ja australialaispelaajilla.

Kouvot on solminut tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen NBA:n G-liigaa pelanneen 196-senttisen Amir Hintonin kanssa. Yhdysvaltalainen Hinton on kulkenut hieman poikkeuksellisen tien ammattilaiskoripalloilijaksi sillä yliopistovuotensa laituri pelasi kakkostason divisioonajoukkueissa NCAA DII:ssa. Hinton saapuu Suomeen ensi viikon kuluessa.

Hinton syntyi Abingtonin esikaupungissa Philadelphian pohjoispuolella. Nuoruusvuotensa Amir opiskeli ja pelasi kaupunkinsa lukiojoukkueessa. Yliopistopelinsä Hinton aloitti syksyllä 2015 Lock Haven Eaglesin paidassa. Samassa opinahjossa kului yhteensä kolme vuotta. Amirin vahvat otteet takasivat sen, että viimeiseksi kaudeksi (2018-19) pelipaikka irtosi kovemmasta Shaw Bearsin kokoonpanossa.

Kauden 2019-20 Amir Hinton aloitti NBA -joukkue New York Knicksin paidassa pelaamalla kesäliigaa ja oli joukkueen mukana vielä pre-seasonilla, mutta runkosarjan alkaessa Amir siirtyi pelaamaan NBA:n G-liigaa New York Knicksin farmijoukkueessa Westchester Knicksissä. Laituri tilastoi 7,6 pistettä ja 1,9 levypalloa pelaamissaan 36 ottelussa. Peliaikaa kertyi keskimäärin 15 minuuttia ottelua kohden.

Hinton saapuu innoissaan Kouvolaan.

– Olen innoissani tästä sopimuksesta Kouvojen kanssa. Kouvojen organisaatio ja joukkueen pelityyli vaikuttavat täydelliseltä paketilta minulle, olen valmis tarttumaan heti toimeen. Joukkue saa minusta kovaa raatavan pelaajan niin harjoituksissa kuin peleissäkin.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen ylistää yhdysvaltalaista.

– Hintonilla on hurja upside. Pelkästään videoita tutkimalla voi sanoa, että kyseessä on yksi mielenkiintoisimmista pelaajista mitä Kouvolassa on nähty. Kyseessä on kuitenkin nuori pelaaja, joten mutkiakin tulee varmasti matkalla. Pelaajan agentti haluaa Amirin oppivan Fiba-tyylistä koripalloa ja siinä häntä pyritään auttamaan. Korisliigan maine on kovaa valuuttaa jo isompienkin agenttien markkinoilla.

– Pyrimme olemaan taas hieman erilaisia tulevalla kaudella. Emme rekrytoi perinteistä nelospaikan pelaajaa lainkaan. Paikkaamme puuttuvia senttejä urheilullisuudella, joukkuepuolustamisella ja inhottavilla match-upeilla hyökkäyspäässä. Joukkue alkaa olla pikku hiljaa kasassa, combo guard on vielä hakusessa, Lehtonen kertoo.

Lisäksi Kouvot on solminut alkavan kauden kattavan sopimuksen australialaisen Makuach Maluachin kanssa. Ensimmäisen ammattilaissopimuksen tehnyt Maluach on 196-senttinen ja 86-kiloinen Sydneystä kotoisin oleva laituri.

Makuach on aloittanut koripallouransa Yhdysvalloissa New Mexicon yliopistossa NCAA:ssa kaudella 2017-2018. Hän pelasi tulokasvuotenaan New Mexicos Lobos joukkueessa tehtaillen 9,62 pistettä, 2,5 levypalloa ja 1,0 syöttöä. Hän rakensi yliopistouraa kaikkiaan neljä vuotta NCAA-liigassa. Seniorivuotenaan Makuach nakutteli mukavat lukemat 15,86 pistettä, 6,09 levypalloa ja 1,86 syöttöä.

Makuach oli vuoden 2021 NBA draftissa mukana rajoittamattomana agenttina, mutta sillä kertaa paikka jäi vielä auki.

Myös Maluach tulee innoissaan Suomeen.

– Olen erittäin innoissani Kouvojen koripallosta ja pääsystä tutustumaan Kouvojen kaikkiin koripalloperinteisiin. Tunnen jo nyt suurta ylpeyttä pukea Kouvot-paidan ylleni ja tämän yhteisön edustamisesta. Odotan innolla alkavaa kautta Korisliigassa.

– Sen huomaa, että Kouvojen organisaatio on erittäin intohimoinen koripalloa kohtaan ja optimoi pelaajansa parhaisiin asemiin saadakseen eniten irti pelistä – mutta myös opettaa pelaajia kehittymään paremmiksi ihmisiksi kentän ulkopuolella. Faneille haluan sanoa, että olen erittäin innoissani saadessani pelata teidän edessänne! Tulemme antamaan kaikkemme kentällä ja tarvitsemme teidät tueksemme!

Päävalmentaja Lehtonen taustoittaa australialaisen hankintaa.

– Makuachin rekrytoinnissa jatkuu sama Kouvojen linja kuten tähän asti. Nuori, urheilullinen ja pitkäkätinen moniosaaja. Hän tulee puolustamaan vastustajan parhaita laitureita ja kamppailemaan levypalloista molemmissa päissä kenttää. Hieman erilaisen elämän ja urheilijanpolun käynyt peluri odottaa innolla Suomeen pääsyä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Koripallo