Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Ralli

Rallit.fi: Teemu Suninen on pettynyt M-Sport-sopimuksensa päättymisestä

Teemu Suninen on kokenut WRC-kuski
AOP

Rallikuski Teemu Suninen teki taustatiiminsä kanssa kovan ratkaisun, kun he ilmoittivat viime perjantaina, että yhteistyö brittitalli M-Sport Fordin kanssa päättyy.

Teemu Sunisen ja Malcolm Wilsonin johtaman M-Sportin yhteistyö alkoi upeasti vuonna 2017, kun kahdesta ensimmäisestä kisasta WRC-autolla Puolassa ja Suomessa napsahtivat sijat kuusi sekä neljä.

Myös vuodet 2018-19 sujuivat vielä hyvin, kun päivänvalon näkivät jokelalaisen ensimmäiset palkintosijat MM-sarjassa. Koronavuosi 2020 olikin sitten alamäen alku. Talousvaikeuksista kärsinyt M-Sport ei pystynyt panostamaan kunnolla auton kehitystyöhön, mikä oli kunnianhimoiselle suomalaiselle hankala pala sulattaa.

– Viime vuosi meni vielä ihan kohtuullisesti. Aika kylmiltään joutui silloinkin lähtemään kisoihin ja kehitys loppui osittain tiimiltä, mutta tänä vuonna homma on mennyt vielä huomattavasti taaksepäin. Moni kisa on kariutunut tekniikkamurheisiin. Ja sitten, kun on ollut pieni mahdollisuus, että auto kestäisi maaliin saakka, sitten on tullut itselle muutamat virheet, Suninen totesi Rallit.fin haastattelussa.

– Sitä kautta tämä kausi on mennyt aika pieleen. Toivotaan, että sen pystyy kääntämään nyt ja ajamaan hyvät testit kisoihin sekä valmistautua kunnolla – saada erilainen päätös tähän kauteen, uutta autoa loppukauden ralleihin etsivä Suninen jatkaa.

M-Sport kuittasi nopeasti Sunisen ilmoituksen jälkeen, ettei suomalaisen palveluksille ollut edes tarvetta ensi vuonna.

– Olemme tyytyväisiä järjestelyyn. Teemu ei kuulunut meidän suunnitelmiimme vuodeksi 2022, joten tämä oli hyvä ratkaisu, M-Sportin nokkamies Wilson totesi.

– On sääli, ettei meidän homma toiminut. Kuten voitte kuvitella, kukaan ei olisi halunnut sitä enemmän kuin minä. Meillä ei ole kuitenkaan mitään kaunoja Teemun kanssa. Tämä oli ystävällismielinen järjestely, enkä tyrmää, että emme voisi työskennellä yhdessä joskus tulevaisuudessa.

Vaikka Sunisen ja M-Sportin viimeiset ajat yhdessä eivät sujuneet ruusuisesti, jäi Sunisella silti hyviä muistoja vuosien varrelta.

– Hyvä mieli on päällimmäisenä, kun muistelee kaukaisempaa historiaa. Oli hienoa päästä ajamaan Sebastien Ogierin ja Ott Tänakin vieressä. Sitten kun pystyin ajamaan heitä kovempaa esimerkiksi Suomessa heti debyyttikilpailussa, niin olihan se kova nostatus itselle ja hieno fiilis, Suninen muistelee.

– Oli tärkeää olla vuosi Ogierin rinnalla ja nähdä, miten hän tekee töitä ja ajaa sekä ottaa ylipäätään häneltä oppia. Myös Elfyn Evansin ja Esapekka Lapin kanssa meillä oli hyvä tiimihenki. Se toimi hienosti. Tämä viimeinen vuosi on ollut kaikin puolin haastavampi, Suninen jatkaa.

Lähde: Rallit.fi

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Ralli