Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

UrheiluUutiset: Emma Kimiläinen-Liuski ajoi historialliseen saavutukseen W Seriesin Belgian GP:ssä

Emma Kimiläinen-Liuski Ecurie W W Series
AOP

Emma Kimiläinen ylsi lauantaina saavutukseen, johon ei W Series -formulasarjan historiassa ole aiemmin yltänyt yksikään toinen kuljettaja.

Ennen viime viikonloppuna ajettua Belgian GP:tä W Series -sarjassa oli ajettu yhteensä kymmenen osakilpailua ja niistä seitsemässä kilpailun voittoon ajoi kuljettaja, joka starttasi paalupaikalta. Loput kolme voittoa puolestaan oli saavutettu starttaamalla kilpailuun toisesta lähtöruudusta.

Ecurie W -tallissa ajava Emma Kimiläinen teki W Series -sarjan historiaa, kun suomalaiskuljettaja voitti lauantaina Spa-Francorchampsin legendaarisella radalla ajetun kilpailun startattuaan neljännestä lähtöruudusta. Kilpailun startti tosin tapahtui lentävänä, turva-auton takaa, sateen kastelemalla radalla. Kimiläisestä tuli sarjan historian kolmas kuljettaja, joka yltää vähintään kahteen osakilpailuvoittoon.

Hallitseva W Series -mestari ja pistejohtaja Jamie Chadwick on vienyt 11 ajetusta osakilpailusta nimiinsä neljä, Chadwickin maannainen Alice Powell kolme ja Kimiläinen kaksi. Chadwick ajoi suurimman osan Belgian kilpailusta johtopaikalla ja näytti olevan jo matkalla kohti uransa viidettä W Series -voittoaan, kolmatta tällä kaudella, mutta Kimiläisen hurja vauhti erityisesti viimeisten kymmenen minuutin aikana oli britille liikaa.

–  En pystynyt vastaamaan Emman vauhtiin tänään, hän oli todella vakuuttava. Päivä oli silti minulle hyvä, koska sijoituin Alicen edelle. Kaiken kaikkiaan olen iloinen siitä, että sain ajettua kilpailun läpi ilman ongelmia, koska olosuhteet olivat todella vaikeat. Hallitsimme tilanteen hyvin, mutta Emma vain yksinkertaisesti teki parempaa työtä tänään, joten kaikki kunnia hänelle, Chadwick kehui sarjan tiedotteessa.

Kun ajamatta on vielä kolme osakilpailua, Chadwickilla on pisteitä kasassa 91, Powellilla 84 ja Kimiläisellä 60. Kärkikolmikko on jo ottanut melkoisesti eroa muihin, sillä neljäntenä pisteissä oleva Nerea Marti on jäänyt Kimiläisestä 19 pistettä.

Erikoinen sattuma on se, että viidessä ajetussa osakilpailussa kakkos- ja kolmossijat ovat aina menneet eri kuljettajalle, eli yhdelläkään kuljettajalla ei ole kahta tai useampaa kakkos- ja/tai kolmossijaa tältä kaudelta.

Kauden kuudes osakilpailu ajetaan Zandvoortin radalla Alankomaissa 4. syyskuuta.

Lähde: UrheiluUutiset

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1